Tulvatilanne lähenteli viikonloppuna viimetalvisia ennätyksiä

0
Vettä on maastossa todella runsaasti. Kuva: Anne Kauppi

Viime viikolla Lounais-Suomessa satoi laajalti viidessä päivässä yhteensä noin 70 millimetriä. Tämä on suunnilleen koko kuukauden keskimäärinen sademäärä, mikä sai vesistöt viikonloppuna tulvakorkeuksiin, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta kerrotaan.

– Viime talven useita kuukausia lähes jatkuvana vallinnut tulvakausi alkoi näihin samoihin aikoihin, mutta ei niin rajuna kuin nyt. Monissa vesistöissä, kuten Perniönjoella, Eurajoella ja Karvianjoella oltiin sunnuntaina jo lähes samoissa lukemissa kuin viime talvena pahimmillaan helmikuussa 2020, Ely-keskus tiedottaa.

Edellisen vuoden sademäärä oli lähes koko Lounais-Suomessa metrin luokkaa, mikä on vuodesta 1962 alkaneen mittaushistorian ennätystasoa keskimääräisen vuosisadannan ollessa noin 700 mm.

– Karvianjoella on satanut jopa 1150 mm viimeisen 12 kuukauden aikana, mikä on selvästi 58-vuotisen mittaushistorian ennätys.