Valmet Automotive laajentaa akkujen testauspalveluja

0
Akkujen kysyntä on kasvussa liikenteen sähköistymisen myötä.

Valmet Automotive laajentaa sähköajoneuvojen akuille tarkoitettuja testauspalveluja. Yritys aloittaa akkujen testaustoiminnan uudessa toimipaikassaan Weihenbronnissa Saksassa. Valmet Automotivella on akkujen testaustoimintaa myös Uudessakaupungissa sekä Bad Friedrichshallissa Saksassa.

– Bad Friedrichshallin ja Weihenbronnin toimipaikat muodostavat kokonaisuuden, joka tarjoaa akkujen testauspalveluja kattavasti ja toisiaan täydentäen, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Valmet Automotive panostaa yhä vahvemmin myös akkujen suunnitteluun. Testaus on keskeinen osa akkujen tuotekehitystyötä, joten testauskapasiteetilla on yhä tärkeämpi rooli myytävän testauspalvelun lisäksi myös oman tuotekehityksen tukena.

Testauksessa keskeisiä akkuihin liittyviä innovaatioita ja teknologioita ovat muun muassa lämmönhallinta- ja tiivistysratkaisut sekä uudet keinot, joilla parannetaan akkujen paloturvallisuutta.

– Liikenteen sähköistymisen myötä akkujen testauskapasiteetin kysyntä kasvaa merkittävästi. Jo tällä hetkellä testauskapasiteetin puute on yksi alan tuotekehityksen suurimmista haasteista, ja siksi toiminnan laajentamiselle on edelleen tarvetta, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan suunnittelutoimintojen johtaja Mathias Würges .