Varppeen koulussa tiivistyskorjaukset jatkuvat – Uusia ilmoituksia sisäilmaongelmista ei ole tehty

0
Varppeen koulun ulkoseinän villoista löytyi paikoin mikrobeja. Ulkoseinän mikrobien siirtyminen sisäilmaan estetään tiivistämällä patterien kiinnitysreiät ja ikkunat. Arkistokuva viime kesän tiivistystöistä: Iida Kauppi

Varppeen koulussa tiivistyskorjauksia jatketaan toisessa kerroksessa. Tiivistyskorjauksissa on parannettu patterien kiinnityskohtia ja ikkunoiden reunoja, jotta ulkoseinän mikrobeja ei pääse sisäilmaan. Joululoman aikana tiivistystöitä tehdään kolmannessa kerroksessa, jolloin kaikki tilat yläkoulussa on käyty läpi, tiedotti perjantaina kokoontunut Laitilan kaupungin sisäilmatyöryhmä.

– Tämän jälkeen tehdään lisäkorjaustöitä, jos tarpeen, sisäilmatyöryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Varppeen koulussa ja lukiossa havaittiin reilu kaksi vuotta sitten sisäilmaongelmia. Rakennuksessa on sen jälkeen tehty mittavia saneerauksia. Syksyllä kerrottiin, että oppilaiden oireilu on vähentynyt merkittävästi.

Uusia ilmoituksia sisäilmaongelmista ei ole tehty. Laitilan lukion henkilökunnalle teetetään kuitenkin suunnitelman mukaisesti oirekysely.

Varppeen yläkouluun sijoitettiin marraskuun puolivälissä pienhiukkasmittareita ja paine-eroja seuraavia mittareita. Pienhiukkasmittareilla selvitetään alkusyksyn aikana tehtyjen kuitujen poiston sekä niiden siivoustöiden onnistuminen neljännessä kerroksessa.

Pitkäaikaisella paine-eron seuraamisella selvitetään kouluaikaisen käytön vaikutusta ilman paine-eroihin. Mittauksen tarkoituksena on havaita ilmanvaihdon ongelma-alueita eri tilojen välillä, jotta ilmanvaihdon tasapainotus on kohdillaan.

Jatkotoimet

  • Julkisivusaneerausurakka valmistuu ja vastaanottotarkastus pidetään 11. joulukuuta.
  • Kiinteistössä tehdään tammikuun alussa merkkiainekokeita pistokoeluontoisesti korjatuista tiloista.
  • Eteistilan piipun poiston jälleenrakennustyöt etenevät kellarikerroksessa. Ensimmäiseen kerrokseen siirrytään joulukuussa, jonka jälkeen kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohja valetaan umpeen.
  • Kellarisaneeraushankkeen urakat on kilpailutettu. Urakoitsijat valittiin teknisessä valiokunnassa 18. marraskuuta, ja hanke aloitetaan tammikuussa 2021. Hankkeen yleisaikataulu on laadinnassa.