Varsinais-Suomessa kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan – Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia saa järjestää, kunhan osallistujien turvallisuudesta huolehditaan

0
Näyttävää soihtukulkuetta ei tänä vuonna järjestetä Laitilassa koronapandemian takia.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti jatkaa nykyisiä kokoontumisrajoituksia Varsinais-Suomessa.

Maakunnassa yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa silloin, kun tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Päätös on voimassa joulukuun loppupuolelle asti.

– Jos tartuntatautitilanne pahenee Varsinais-Suomessa äkillisesti, kukin kunta voi päättää paikallisista kokoontumisrajoituksista, jotka ovat aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia tiukempia, aluehallintovirastosta muistutetaan.

Myös sairaanhoitopiiri voi antaa alueelleen suosituksia. Jos tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat tarpeen usean kunnan tai koko maakunnan alueella, niistä päättää aluehallintovirasto.

Näin varmistetaan tapahtuman turvallisuus

Tapahtuman turvallisuus varmistetaan noudattamalla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Ohjeessa edellytetään muun muassa, että:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.