WCP:n nostajille kuusi Suomen mestaruutta – Mestaruudet syntyivät maailman ja Euroopan ennätyksillä

0
Pekka Anttila otti kisoista uransa 50. Suomen mestaruuden. Kuva: Asko Tanhuanpää

Juhani Marttala

Kuusi Suomen mestaruutta ja kaksi hopeaa oli West Coast Powerin nostajien saalis FPO-liiton penkin ja maastavedon SM-kisoista. Kiia Ihanmäki teki Turussa järjestetyissä kisoissa teinien maailmanennätyksen, Jani Vaskelainen ikämiesten Euroopan ennätyksen ja Pekka Anttila otti uransa 50. Suomen mestaruuden.

Toisiin voimanostokisoihinsa osallistunut Kiia Ihanmäki voitti alle 15-vuotiaiden teinien sarjan maastanoston mestaruuden. Hän aloitti vetonsa 70 kilosta, nosti toisellaan 75 ja kolmannellaan 80 kiloa, joka on GPA-liiton maailmanennätys ja FPO-liiton Suomen ennätys teinien alle 44-kiloisten sarjassa. Penkin Kiia jätti väliin.

Naisten yleisessä sarjassa Anna Vuorio voitti sekä penkin että maastavedon mestaruuden alle 67,5-kiloisten sarjassa. Penkiltä hän punnersi toisellaan 57,5 kiloa ja kolmas yritys 60 kilosta epäonnistui. Maastavedossa Anna teki puhtaan sarjassa, jossa kolmannella nousi 140 kiloa.

Juulia Peura kisasi myös naisten yleisessä sarjassa. Hän voitti alle 60-kiloisten sarjan penkkipunnerruksen Suomen mestaruuden puhtaalla kolmen noston sarjalla. Hän aloitti 67,5 kilosta ja korotti sitä kahdesti viidellä kilolla, eli mestaruus heltisi tuloksella 77,5 kiloa. Maastavetoon hän ei osallistunut.

Miehissä Jani Vaskelainen voitti maastavedon mestaruuden sekä yleisessä sarjassa että 45–49-vuotiaiden ikämiesten sarjassa ikämiesten uudella Euroopan ennätyksellä. Hän aloitti 190 kilosta, toisella nousi 205 ja kolmannella 212,5 kiloa, joka oli uusi Suomen ennätys. Hän paransi sitä vielä 2,5 kilolla ylimääräisellä neljännellä nostolla. 215 kiloa on myös sarjan uusi Euroopan ennätys.

Pekka Anttila voitti jo 50. Suomen mestaruutensa. Se tuli nyt maastavedossa, jossa hän toisellaan nosti 200 kiloa. Kolmas yritys 55-vuotiaiden alle 82,5 kiloisten sarjan maailmanennätyksestä 215,5 kilosta nousi polviin.

– Se johtui siitä, että jouduin vaihtamaan käsien nostosuuntia, kun loukkasin vasemman käteni kolmisen viikkoa aikaisemmin. Siksi myös penkki jäi tällä kertaa väliin, Pekka kertoo.

Jerry Aittakarin saalis Turun SM-kisoista oli kaksi hopeaa miesten yleisen sarjan alle 90-kiloisissa. Penkiltä hän punnersi 165 kiloa, joka nousi kolmannella yrityksellä, kun toinen siitä epäonnistui. Voittaja Mikael Kettunen punnersi 180 kiloa.

Maastavedossa Jerry nosti toisellaan 292,5 kiloa, jolla heltisi hopeaa. Kolmannen yrityksen hän jätti väliin. Mestaruuden voitti Mikael Kumlander nostamalla 310 kiloa.

Miesten yleisen sarjan 90-kiloisissa kisasi WCP:n nostajista myös Joni Oravasaari. Hän sijoittui penkkipunnerruksessa viidenneksi.

Oravasaari teki puhtaan kolmen noston sarjan, jossa ensimmäisellä nousi 135, toisella 140 ja kolmannella 145 kiloa. Maastavedon hän jätti väliin.