Ysärimusikaali Mannapuuroa ja mansikkaa ensi-iltaan lauantaina – Syksyn näytökset ovat loppuunmyyty

0
Ville-Markus Vesterinen ja Ida Kallioinen ysäritunnelmissa. Kuva: Jennika Vataja

Mitä monimuotoisemmin harjoiteltu musikaali Mannapuuroa ja mansikkaa saa ensi-iltansa suunnitellusti tulevana lauantaina Uudenkaupungin Teatterissa.

– Alkukeväästä hyvin Crusellissa startanneet harjoitukset ovat muuttaneet muotoaan välillä etänä pidettäviksi, kirjallisiksi, ulkona oleviksi, välillä ohjaaja nettiyhteyden päässä olevaksi ja vihdoin turvavälein pidettäviksi. Mutta maaliin päästään! teatterista kerrotaan.

Mannapuuroa ja mansikkaa kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja ylivertaisesta ysäristä. Neon 2 -yhtyeen musiikin ympärille rakennettu tarina seilaa risteilylle yhdessä kouluaikaisten ystävysten kanssa, jotka muistelevat nuoruuttaan 90-luvun alun pikkukaupungissa. Opettajien jallittamisen, taskulämpimän kiljun juomisen ja tulevaisuudesta haaveilun lisäksi yhden kevään ja kesän aikana ehditään kokea kaikki ihmiselon suurimmat tunteet ensirakkaudesta pettymyksiin.

Lavalla on 19 näyttelijää, joista osa on ensi-kertalaisia ja osa konkareita.

Syksyn yhdeksän esitystä on käytännössä loppuun varattuja ja kevään esitykset avautuvat myyntiin tällä viikolla.

Ohjaus: Laura Hurme
Käsikirjoittaja: Päivi Sappinen
Musiikin sovitus, laulujen harjoitus ja säestys: Kalle Klotz
Koreografia: Hanna Kari