Ysärimusikaali oli Neon 2:n mieleen

0
Iiris Helpiö-Kilpeläinen, Marjo Poussu ja Susanna Pihlaja esittävät ystävättäriä tässä ajassa. Musikaalissa seikkaillaan myös vuodessa 1993, jolloin kolmikkoa esittävät Aada Puukki, Vilma Sappinen ja Ida Kallioinen. Kuva: Silja Pietilä

Ari Anteroinen

– Musikaali oli todella hieno kokemus. Monesti huomasin ihmetteleväni biisejä ja erityisesti niiden tekstejä. Musikaalin tarina antoi niille yllättäen ihan uuden näkökulman, kommentoi Neon 2 yhtyeessä tunnetuksi tullut Rami Alanko Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaalia.
Alangon mukaan sovitukset olivat hyvinkin erilaisia alkuperäisiin verrattuna.
– Niin pitikin olla. Uudet sovitukset palvelivat tarinaa mainiosti. Samalla syntyi ajatus siitä, miten mekin voisimme taas vastaavasti lainata musikaalin sovituksia joihinkin konsertteihin.
Alanko kertoo, että Neon 2 on todella ylpeä siitä, että bändin musiikki on päätynyt musikaaliin asti.
– Tätä emme nähneet aikojen alussa tulevaksi.
Facebook-sivuillaan yhtye kiittää koko musikaalin työryhmää.

Ja kyllähän Uudenkaupungin Teatterin musikaalin tekijät ja esittäjät ovat kaikki kiitoksensa ansainneet.

Ensi-iltayleisö oli ehkä alkuun vielä vähän kohmeessa, mutta näyttelijät antoivat palaa ihan alkutahdeista alkaen.

Yleisön lämmettyä muistettiin, että musiikkinumeroille voi myös taputtaa. Myös muutamat nasevat repliikit saivat naurunpyrskähdyksiä osakseen.

Päätösnumerossa koko porukka taputti tahtia ja osa uskaltautui laulamaan mukana.

Olipahan Päivi Sappisen nostalgiaa tihkuvaan ja lämpimään tarinaan ujutettu yksi pieni Laitilaan kohdistettu herjakin. Kaikella lämmöllä ja rakkaudella arvatenkin.

Mutta siitä huolimatta, tai juuri siksi, kannattaa laitilalaistenkin suunnata menopelinsä kohti Uuttakaupunkia ja käydä omin silmin ja korvin tsekkaamassa Mannapuuroa ja mansikkaa -musikaali.

Loppuvuoden näytökset ovat myyneet hyvin ennakkoon. Näytöksiä on luvassa myös keväällä. Lisätietoja löytyy teatterin nettisivuilta www.uudenkaupunginteatteri.fi

Mannapuuroa ja mansikkaa -ysärimusikaali

”Ilman ystävää on pitkä matka kävellä”

Otsikon sanat ovat Neon 2:n laulusta Ilman ystävää. Siinä tiivistyy uutuusmusikaalin Mannapuuroa ja mansikkaa punainen lanka.

Musikaalin tarinassa on kyse tärkeistä perusasioista, eli ystävyydestä ja rakkaudesta. Välillä tietenkin hölmöillään, petytään rakkaudessa, vähän suututaankin, mutta lopulta annetaan anteeksi.

Neon 2:n laulut limittyvät mukavasti tarinan sekaan, eivätkä tunnu päälleliimatuilta. Mukana on yhtyeen suurimmat hitit, kuten Polku, Tässä talossa ja Kemiaa , mutta onneksi myös suurelle yleisölle vähemmän tuttuja lauluja. Kalle Klotz on sovittanut kappaleet ja onnistunut työssään.

Ja ne laulajat! Kaikki onnistuvat soololauluissaan hienosti ja osa tarjoaa kuulijoille silkkaa korvakarkkia. Myös yhteysnumerot koreografioineen toimivat.

Musikaaliesityksestä ei löydy pahaa sanottavaa, ja miksi pitäisikään. Koko työryhmä saa olla tyytyväinen. Hyvä meininki ja ryhmähenki välittyi katsomoon saakka.

Kuten käsikirjoittaja Päivi Sappinen käsiohjelmassa toivoo, tuo musikaali synkkään ja varsin poikkeukselliseen aikaan hyppysellisen valoa viihteen, naurun ja mukaansatempaavan musiikin myötä.

Tähän lopuksi kun vielä lisätään, että musikaalissa on myös vahva paikallisväri, niin se on siinä.

Menkää itse katsomaan ja nauttimaan.

Ari Anteroinen

Käsikirjoitus: Päivi Sappinen

Ohjaus: Laura Hurme

Musiikki: Neon 2

Musiikin sovitus, laulujen harjoitus ja säestys: Kalle Klotz

Lavastus: Anni Talvinen, Santtu Käkönen ja Katja Laine

Rekvisitöörit: Katja Laine ja Anni Talvinen

Valosuunnittelu: Lasse Onninen

Valotekniikka: Meri-Tuulikki Salonen

Seurantaheitin: Santtu Käkönen

Äänisuunnittelu- ja tekniikka: Janne Vuorinen

Projisoinnin toteutus: Joni Pietiläinen

Ensi-ilta Uudenkaupungin Teatterissa 7.11.2020