Aatto alkaa juoksulenkillä – Susanna Tapani oli Pukkiveikkauksen kolmas pukki

0
Susanna Tapanin jouluperinteisiin on jo useamman vuoden kuulunut aattoaamun lenkki.

Vaikka Raision jäähallista onkin tullut vuosien varrella laitilalaislähtöiselle urheilijalle kuin toinen koti, jouluksi hän palaa Laitilaan. Joulu on Susanna Tapanin perheessä melko perinteinen.

– Olemme tavallisesti vain perheen kesken. Kummipojan perhe asuu naapurissa. Siellä on kiva käydä, koska heitäkään ei niin paljoa näe kauden aikana. Perheessä on lapsia niin se tuo sitä joulun tuntua vähän enemmän.

Jo useamman vuoden ajan Tapanilla on oma perinne, joka aloittaa joulun vieton.

– Lähden aattoaamuna lenkille. Siitä on tullut traditio, jonka jälkeen saa rentoutua loppupäivän. Käymme joulusaunassa ja sitten syödään. Sen jälkeen avataan lahjat ja pelaillaan.

Tapanin ura Raision Nuorisokiekon riveissä alkoi jo vuonna 2009, ja tällä hetkellä hän paitsi pelaa myös tekee osa-aikatöitä seuralle.

– Vedän täällä ringettekoulua, ja teen kotona päivisin toimistohommia.

Jääkiekkojoukkuetta Tapanilla ei tällä hetkellä ole. Hän lopetti Turun Palloseurassa pelaamisen alkusyksystä. Hän on kuitenkin treenannut miesten kanssa viimeiset pari kuukautta.

– Olen onneksi päässyt Turussa olevien NHL-pelaajien kanssa jäille.

Koronavirusepidemia on lyönyt leimansa huippu-urheilijan vuoteen.

– Olosuhteisiin nähden vuosi on mennyt ihan hyvin, mutta korona on hiukan hankaloittanut tätä vuotta. MM-kisat peruttiin, ja nyt loppukauden ringettepelit siirrettiin ensi vuodelle.

Koronasta huolimatta ringettetreenit ovat sujuneet Tapanin mukaan hyvin. Varsinais-Suomessa annettiin joulukuun alussa suositukset, joiden mukaan kilpaurheilujoukkueiden harjoitukset voivat jatkua, mutta kontaktia tulee välttää.

Tämä on muuttanut harjoitusten luonnetta.

– Olemme oikeastaan vain luistelleet. Se on kyllä tehnyt ihan hyvää.

Uusi vuosi on Tapanille, niin kuin monelle muullekin, tällä hetkellä arvoitus.

– En ole viitsinyt suunnitella niin pitkälle. Tällä hetkellä kaikki suunnitelmat ovat vain tämän vuoden loppuun. Katsomme siitä eteenpäin taas, miten kausi jatkuu. Toivottavasti pelit jatkuisivat normaalisti, eikä kautta ole jäljelläkää enää kuin muutama kuukausi.