Aluehallintovirasto: Ulkona järjestettävissä kokoontumisissa saa olla vain kymmenen osallistujaa

0
Kuvassa on esitetty Varsinais-Suomessa asuvilla henkilöillä todetut koronavirustapaukset 2.3.–6.12.2020. Tilastosta voidaan huomata, että tapausmäärät putosivat toukokuun aikana ja olivat selvästi alhaisemmat kesä-heinäkuun ajan. Elokuusta alkaen koronatapausmäärät Varsinais-Suomessa ovat kasvaneet vähitellen, kunnes lokakuussa on siirrytty kiihtymisvaiheeseen ja tällä viikolla leviämisvaiheeseen. Lähde: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Aluehallintovirasto kiristää maakunnan kokoontumisrajoituksia perjantaista alkaen, koska Varsinais-Suomi on siirtynyt koronapandemiassa leviämisvaiheeseen. Ulkona järjestettävissä kokoontumisissa saa olla vain kymmenen osallistujaa.

Rajoitus on sama kuin viime viikolla annettiin sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin. Uusin määräys on voimassa 10. tammikuuta asti.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti torstain kokouksessa kiristää Varsinais-Suomen alueen kokoontumisrajoituksia. Vielä runsas viikko sitten aluehallintoviraston mukaan ulkona sai kokoontua enintään 20 henkilöä.

Kaikissa tilaisuuksissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

– Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene, Lounais-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa.