Eero Kuismasta sosiaalineuvos, Seppo Lehtolasta kunnallisneuvos

0
Eero Kuisma, 65, on edistänyt sosiaali-ja hyvinvointipalveluja sekä työssä että vapaa-ajalla.

Laitilaan on saatu kaksi uutta neuvosta, kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 11.12. myöntänyt Eero Kuismalle sosiaalineuvoksen arvonimen ja Seppo Lehtolalle kunnallisneuvoksen arvonimen.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä.

EERO KUISMA kertoo, että tunnustus herätti raavaan miehen sydämessä myönteisiä virikkeitä.

Kuisma jäi puolitoista vuotta sitten eläkkeelle Terveyskodin johtajan tehtävistä. Hän ehti työskennellä siellä 32 vuotta, ja vaikuttaa edelleen Terveyskodin toimintaan sen hallituksen varapuheenjohtajana.

– Ajattelen niin, että tämä on tunnustus koko Terveyskodille, joka on kuntoutustoiminnassa eturivin toimijoita, hän sanoo.

NYT poikkeuksellisena korona-aikanakin Terveyskoti on tehnyt Kuisman mukaan ansiokasta työtä ja se on selvinnyt myös taloudellisesti erinomaisesti. Se antaa hyvät lähtökohdat kehittää toimintaa myös pandemian jälkeen.

– Terveyskodin maine on erinomainen.

Kuisma painottaa, että yhteistyö, yhdessä tekeminen ja verkostoituminen alan toimijoiden ja vaikuttajien kanssa on ensiarvoisen tärkeää.

– Tuntui hyvältä, kun sain arvonimen julkistamisen jälkeen onnitteluja yhteistyökumppaneilta eri puolita Suomea. Yhteistyö kantaa aina hedelmää.

Kuisma on toiminut 30 vuotta keskustan kaupunginvaltuutettuna ja 12 vuotta Vakka-Suomen sairaalan johtokunnan puheenjohtajana. Hän on osallistunut maakunnalliseen päätöksentekoon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustossa 12 vuotta, ja toimii edelleen sen valtuuston varapuheenjohtajana.

Seppo Lehtola, 71, jäi aikoinaan eläkkeelle kiinteistövälittäjän työstä.

SEPPO LEHTOLA on ollut politiikassa mukana viitisenkymmentä vuotta ja Laitilan kuntapolitiikassakin on vierähtänyt 36 vuotta.

Hänellä on ollut tuoli kaupunginvaltuustossa jo 32 vuotta, niin myös tällä valtuustokaudella.

– Kyllähän tällainen kiitos vuosikymmenten työstä erilaisissa luottamustehtävissä lämmittää mieltä, summaa kunnallisneuvoksen arvonimen saanut Seppo Lehtola.

Lehtola kertoo, että tieto arvonimestä tavoitti hänet viime perjantaina, kun hän oli – kuinkas muutenkaan – hoitamassa yhteen nykyiseen luottamustyöhönsä liittyvää tehtävää.

– Olen sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja ja siihen liittyvän tehtävän vuoksi meitä oli koolla perjantaina useampi henkilö. Sain tiedon minulle myönnetystä kunnallisneuvoksen arvonimestä tuohon tilaisuuteen.

SOSIALIDEMOKRAATTISTA puoluetta edustava Lehtola on toiminut kuntapolitiikan lisäksi lukuisissa luottamustehtävissä niin seutukunnan kuin maakunnankin tasolla. Pitkään hän toiminut esimerkiksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksessa.

– Luottamushenkilönä toimimisessa keskeistä on tietenkin ollut pyrkimys vaikuttaa Laitilan asioihin. Olen halunnut olla mukana kehittämässä Laitilaa ja esimerkiksi sairaanhoitopiirissä pitänyt ääntä Laitilan puolesta, ettei palveluja keskitettäisi liikaa.

Lehtola kuvaa kunnallisneuvoksen arvonimen merkitsevän ennen muuta tunnustusta hänen tekemästään pitkäaikaisesta ja vapaaehtoisesta luottamustyöstä.

– Kyllähän se mukavalta tuntuu, kun pitkäaikainen työ huomioidaan.