Eurantien saattoalueelle ajoa rajoitetaan – Pysäkillä ollut vaaratilanteita

0
Moni huoltaja käyttää Eurantien varteen tehtyä erillistä levikettä tuodessaan lastaan kouluun tai hakiessaan lapsensa koulusta. Alueella on vilkkaimpina aikoina jopa ruuhkaa, eikä vaaratilanteilta ole vältytty.

Solina Saarikoski

Laitilan tekninen valiokunta on päättänyt rajoittaa merkittävästi Eurantiellä pesäpallokentän kohdalla olevalle erilliselle levikkeelle ajoa. Valiokunta katsoo, että turvallisuussyistä arkipäivisin pysäköintialueelle voivat kello 7–16 välisenä aikana ajaa vain taksit ja linja-autot.

Levikkeellä on vilkas liikenne arkiaamuisin ja -iltapäivisin, kun koululaisia tuodaan kouluun ja haetaan koulusta. Saattoalueen läheisyydessä sijaitsevat niin Kappelimäen alakoulu kuin Varppeen yläkoulu ja lukiokin.

Huoltajien lisäksi aluetta koululaisten kyyditsemiseen käyttävät myös taksit ja linja-autot. Valiokunta katsoo, että turvallisuussyistä ajo kielletään jatkossa arkisin kello 7–16 välisenä aikana muilta kuin takseilta ja linja-autoilta. Kiellon syynä on se, että pysäkillä on tapahtunut useita vaaratilanteita juuri aamuisin ja iltapäivisin.