Hallintojohtajaksi valittiin Heli Kiertokari-Laitinen, talousjohtajaksi Marika Silvennoinen

0
Arkistokuva.

Kaupunginhallitus valitsi maanantaisessa kokouksessaan Laitilan hallintojohtajan virkaan Heli Kiertokari-Laitisen ja talousjohtajaksi valittiin Marika Silvennoinen. Valitut aloittavat tehtävissä alkuvuodesta 2021.

Heli Kiertokari-Laitinen on toiminut Laitilan kaupungin sivistystoimenjohtajana syksystä 2014, sitä ennen hän toimi Kappelimäen koulun rehtorina 8 vuoden ajan. Laitilan kaupungin palveluksessa hän on ollut vuodesta 1989 lähtien, jolloin tuli luokanopettajaksi. Kiertokari-Laitinen toimii parhaillaan vt. talous- ja hallintojohtajana ja on toiminut esimerkiksi vajaan kahden vuoden ajan Laitilan vt. kaupunginsihteerinä sekä muutaman kuukauden ajan vt. talousjohtajana ja vt. kaupunginjohtajana.

Marika Silvennoinen toimii Turun yliopiston senior controllerina ja on aloittanut työssä tammikuussa 2017. Sitä aiemmin hän on toiminut Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan laitoshallintopäällikkönä noin 1,5 vuoden ajan ja noin viisi vuotta yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan korkeakoulusihteerinä.

LAITILASSA on tänä syksynä toteutettu organisaatiouudistus, jossa talous- ja hallintojohtajan virka jaettiin kahtia. Muutoksen myötä palkataan erikseen sekä hallintojohtaja että talousjohtaja.

Uudistuksen tavoitteena on muun muassa vahvistaa hallinto- ja talouspalveluiden johtamista, selkeyttää hallintotoimen toimenkuvia ja vastuita, varmistaa toimivat sijaisjärjestelyt sekä vahvistaa työntekijöiden saamaa tukea.Talouspalvelut siirtyvät erilliseksi yksiköksi, jota johtaa talousjohtaja suoraan kaupunginjohtajan alaisuudessa.

Osana uudistusta lakkautetaan pääkirjanpitäjän ja taloussuunnittelijan toimet, jotka korvaa uusi controllerin virka 1.1.2021 alkaen.