Helistölä jatkaa puheenjohtajana– Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät odottavat, että pääsevät jatkamaan yrittäjyyskasvatusta kouluissa pandemian hellitettyä

0
Hallituksen pitkäaikainen jäsen Martti Sjölund (vas.) jättäytyi pois hallituksesta. Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Jarno Helistölä. Kokouksessa muistettiin Kyösti Kurosta merkkipäivän johdosta, palkittiin Markku Helistölä yrittäjäristin timanttiristillä 40-vuotisesta yrittäjäurasta sekä muistettiin Laitilan Vuoden Yrittäjiksi valittuja Jari ja Tarja Heinosta.

Laitilan-Pyhärannan Yrittäjäyhdistys järjesti vuosikokouksensa edellisviikolla. Puheenjohtaja Jarno Helistölä jatkaa puheenjohtajana vielä kaksi vuotta. Kokouksessa käyttöön otetun uuden säännön mukaan puheenjohtajan toimintakausi on kaksi vuotta. Hallitukseen valittiin kaksi uutta jäsentä.

Yhdistyksellä on takana haasteellinen vuosi.

– Yksi meidän tärkeimmistä jutuista, yrittäjyyskasvatus, on ollut täysin jäissä. Olemme käyneet viranhaltijoiden kanssa sisäisiä keskusteluja, mutta emme ole voineet jalkautua kouluihin lainkaan.

Koronakriisi on näkynyt myös muilla tavoin sekä yhdistyksen että sen jäsenien arjessa.

– Iso osa jäsenistämme on pieniä palvelualan yrityksiä, jotka ovat olleet vaikeuksissa tänä vuonna.

Yrittäjäyhdistyksen järjestämää Laitilan joulunavausta vietettiin kuitenkin myös tänä vuonna.

– Sitä jännitettiin torstaille puoleen päivään asti, miten se menee, mutta kyllä sieltä lupa tuli. Päätimme heti, että yritämme hakea lupaa ja jos lupaa ei saada niin sitten perutaan, mutta kyllä pelastusviranomaiset ja poliisi myöntyväisiä siihen sen hetkisten suositusten mukaan.

Tapahtumasta on Helistölän mukaan tullut positiivista palautetta. Järjestäjät olivat miettineet tarkkaan, miten kaikki toteutetaan turvallisesti. Glögi- ja makkaratarjoilupisteillä oli pleksit ja kaikilla jakoon osallistuneilla oli maskit.

Ihmisiä myös ohjattiin jonotustilanteissa, jotta ruuhkia ei pääsisi syntymään.

Helistölän mukaan ensi vuodelta toivotaan sitä, että pandemia alkaisi helpottamaan ja yhdistys pääsisi jatkamaan yrittäjyyskasvatusta. Kevät voi tulla liian nopeasti, mutta Helistölä uskoo, että jo syksyllä voitaisiin päästä jalkautumaan kouluihin.

– Uskon, että meillä on tämän suvantovaiheen jälkeen mahdollisuus viedä toimintaa uudelle tasolle. Kouluihin palataan heti kun se on mahdollista.

Puheenjohtaja uskoo, että nyt kun hallituksessa on uutta verta, yhdistyksen toimintaan saadaan uusia ideoita.

Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät

Perustettu vuonna 1934

Jäseniä 214

Hallitus

Juhani Heinonen

Erik Viljanen

Jouko Urpolahti

Johanna Vuoriaho

Mika Heinonen

Päivi Kiveinen

Matias Heikkilä

Jarkko Knuutila

Tiina Kontra uusi

Annamaaria Seikola uusi