Hyvää mieltä kaupunkilaisille – Lahjoituksia päiväkotiin ja jäähalliin

0
Ikäihmisten päivätoiminnassa on tehty iso lauma uljaita ratsuja, jotka lahjoitettiin Pähkinäpensaan päiväkodille. Keppihevoslahjoitukseen osallistuivat muiden muassa Risto Kakkonen ja Seija Virtanen.

Solina Saarikoski

Laitilalaiset yksityishenkilöt, yhdistykset, yritykset ja yhteisöt ovat jälleen joulun alla tehneet lukuisia lahjoituksia eri-ikäisten kaupunkilaisten ilahduttamiseksi ja auttamiseksi.

Pakettiin on kääräisty monenlaista toivetta ja tarvelahjaa – tässä muutama esimerkki siitä, miten hyvä on pantu kiertämään.

Ihhahaa – keppihevosia päiväkotiin

Mikä yhdistää Hurmaa, Pekkaa, Virmaa, Helyä ja Onnia? Ainakin se, että kaikki kuuluvat keppihevoslaumaan, joka on valmistunut tänä syksynä ikäihmisten päivätoiminnassa. Hevosia on tosin paljon enemmänkin.

Osalla turpa on riemunkirjavan raidallinen, osalla väritys on hillitympi.

– Olemme tehneet keppihevosia eri tekniikoilla. Esimerkiksi osalla hevosista on pehmeä pää, joka on tehty villasukasta, kertoo ikäihmisten päivätoiminnan ohjaaja Eila Saarva .

Tiistairyhmässä vakuuteltiin, että mielekästä aikaa keppareiden parissa on vietetty.

– Näitä on ollut tosi kiva tehdä! Mutta on niissä ollut hommaakin, ryhmäläiset kertoivat.

Ikäihmisten tekemät keppihevoset ovat nuoria villikoita, joten ne tarvitsevat aktiivista ratsuttamista.

– Lahjoitamme kepparit päiväkotiin lasten käyttöön, Saarva kertoo.

Keppihevosilla on suitset kaulalla ja kunkin kepparin tekijä on antanut sille nimen.

– Moni on myös nimennyt tekemänsä keppihevosen lapsuudesta mieleen jääneen hevosen mukaan, Eila Saarva tietää.

Keppihevoset lahjoitettiin ennen joulua Pähkinäpensaan päiväkotiin, jossa ne saavat varmasti sekä riittävästi liikuntaa että hyvää hoitoa osakseen.

Tukea luistelemaan opetteleville

Jäähallilla on vilskettä ilmassa, sillä alkamassa on alle kouluikäisten treenit. Aikuiset saattavat lapsia maskit kasvoillaan ja turvaväleistä huolehtien. Kaikilla luistelu ei kuitenkaan suju niin leikiten kuin jääurheilua harrastavilla lapsilla ja juuri näiden lasten vuoksi jäähallissa nyt ovat Lions Club Laitila/Untamoisen presidentti Martti Vähätalo , rahastonhoitaja Hemmo Lehtilä , LCIF-koordinaattori Sami Lohisto , Mannerheimin Lastensuojeluliiton Laitilan yhdistyksen hallituksen jäsen Heli Nieminen sekä kaupungin vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson .

– Jäähallissa käy paljon lapsia, jotka vasta opettelevat luistelemaan ja täällä on vain muutamia luistelutukia. Kelkkoja ei ole riittävästi välttämättä edes yhden päiväkotiryhmän tarpeisiin, Sami Lohisto kertoi tilanteesta.

Siitä se idea sitten lähti: LC Untamoinen, Laitilan MLL ja Laitilan Työterveys päättivät yhdessä lahjoittaa jäähallille kaikkien luistelutukea tarvitsevien käyttöön kymmenen luistelukelkkaa.

– Tämä lahjoitus on hyvä osoitus siitä, että suhteellisen pienilläkin tavoilla voidaan auttaa ja ilahduttaa sekä tukea liikuntamyönteistä ilmapiiriä, Heli Nieminen kuvasi.

Luistelutuet ovat hallilla kaikkien tarvitsevien käytössä.

– Tämä on hieno lahjoitus ja tulee kyllä tarpeeseen, Emilia Andersson kiitteli.