Jyske muisti menestyjiään – Poikkeuksellisen vuoden palkinnot jaettiin poikkeuksellisella tavalla

0
Tässä osa Laitilan Jyskeen SM-menestyjiä: Jonna Voronkoff (vas.), Joni Vainio-Kaila ja Maria Antola.

Ari Anteroinen

Raikuvat aplodit, puheet ja kakkukahvit oli jätetty vartomaan koronapandemian jälkeisiä aikoja, kun Laitilan Jyske viime torstaina palkitsi vuoden parhaita urheilijoitaan ja valmentajiaan.

Ruusut, kukat, pytyt ja kirjekuoret jaettiin porrastetusti ilman kättelyjä ja halauksia monitoimihallin aulassa seuran puheenjohtaja Ilkka Vuorelan ja sihteeri Henna Viherjälaakson toimesta.

Yhtä kaikki, parhaat tulivat tänäkin vuonna valituiksi ja palkituiksi. Nimet jäävät aikakirjoihin.

Tarkennettakoon, että niin palkintojen saajat kuin vastaanottajatkin olivat suojautuneet kasvomaskilla. Vain nopean valokuvauksen ajaksi maski riisuttiin.

Vuoden urheilijaksi valittiin pesäpalloilija Ilona Hakoniemi, joka on viime aikoina saanut huomionosoituksia muiltakin tahoilta.

Vehmaalainen lukkari oli ratkaisevassa roolissa Jyskeen naisten taistellessa noususta Ykköspesikseen. Hakoniemi saavutti myös SM-hopeaa B-tytöissä Rauman Ferassa.

Ensi kaudella Pesäpalloliiton vuoden tyttölukkariksikin valittu Hakoniemi on Feran naisten Superpesisjoukkueen sopimuspelaaja.

Pesäpallosta löytyi myös Jyskeen vuoden valmentaja. Hän on seuran C-tyttöjä SM-sarjassa ja naisia Suomen-sarjassa valmentanut Sami Mäki.

Ensi kesänä Sami Mäki valmentaa edelleen Suomen-sarjan naisia sekä Jyskeen B-tyttöjä.

Laitilan Jyskeen vuoden vetäjä on salibandykentiltä tuttu Mikko Kareniemi. Hänen valmennuksestaan pääsivät viime kaudella nauttimaan sekä naisten edustusjoukkue että D-tytöt. Joukkueiden kehitys on ollut hurjaa ja koko lajin harrastajien määrä on nousussa.

Kareniemi on ollut myös miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja ja seuran salibandyjaoston puheenjohtaja sekä vieläpä taloudenhoitajakin.

Vuoden joukkue tulee tänä vuonna jääurheilun puolelta. Valinta osui jääkiekon edustusjoukkueeseen, joka lähti sarjanousijana 2. divisioonakauteen 2019–2020 ennakkoluulottomasti. Runkosarjassa Jyske ylsi sijalle kolme ja pääsi play off -otteluihin.

Kausi huipentui finaalisarjaan RNK:a vastaan. Laitilassa 360 katsojan edessä pelattu ensimmäinen finaali jäi kuitenkin kauden viimeiseksi peliksi koronapandemian keskeytettyä sarjatoiminnan. Syksyllä alkanut kuluva kausi on sujunut niin ikään Jyskeeltä mallikkaasti.

Matkalla mestariksi -kategoriassa palkittiin yleisurheilija Akseli Hyytiä, 16. Hän on tullut tutuksi niin seiväshypystä kuin pituushypystäkin.

Seipäässä Hyytiä oli ikäluokkansa SM-kisoissa neljäs ja pituudessa viides. Tilastoissa Hyytiän seivästulos 425 on ikäluokassaan maan neljänneksi paras ja pituudessa saavutettu 667 jopa toiseksi paras.

Laitilan Jyske palkitsi myös SM-menestyjiään:

 • Kari Laiho, maantiekävely miehet 30 km 2.
 • Joni Vainio-Kaila, Kalevan Kisat miehet 400 m aidat 4.
 • Venla Laiho, maantiekävely naiset 20 km 2., Kalevan Kisat 10 km kävely 6., naiset 3×3000 -kävelyviesti 4.
 • Maria Antola, maantiekävely N19 10 km 2., N19 5000 m kävely 2., naiset 3×3000 kävelyviesti 4.
 • Jonna Voronkoff, naiset 3×3000 kävelyviesti 4.
 • Akseli Hyytiä, M17 seiväs 4., pituus 2.
 • Carolina Grönroos, N17 200 m 6.
 • Jenina Luotonen, N17 pituus 6.
 • Verna Vuorela, T15 80 m aidat 2., pituus 5., pituuden joukkuekilpailu 3.
 • Lotta Metsärinta, T15 300 m aidat 4., pituuden joukkuekilpailu 3.
 • Valtteri Valtonen P14 kuula 3.
 • B-ringette SM-hopea
 • Pesäpallo C-tytöt SM 6.