Laitila tuli neljänneksi Haastepyöräilyn kuntienvälisessä kisassa – yli 50000 asukkaan sarjan voitti Huittinen

0
Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Tämän vuoden Haastepyöräily kampanjan saatiin suoritettua hienosti läpi, vaikka kirjausohjeita jouduttiin muuttamaan koronaviruksen vuoksi, tiedottaa Laitilan vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson. Haastepyöräily -kampanjan alusta asti olleet kirjauslaatikot jätettiin pois, jotta minimoitiin kontaktien määrä muihin pyöräilijöihin sekä tartuntapinnat.

– Vaikka korona toi kampanjan valmisteluun isoja haasteita, lähdimme onneksi toteuttamaan kampanjaa. Onneksi meillä myös oli mobiilisovellus käytössä, joka takasi turvallisen kirjaustavan, kertoo Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n eli Liikun terveysliikunnan kehittäjä Juha Koskelo.

Haastepyöräilyn suoritukset kirjattiin netti- ja mobiilikirjauksina, ja tilannetta pystyi seuraamaan reaaliaikaisesti. Kampanjan aikana pyöräiltiin 31:ssä kunnassa 668 452 kilometriä. Pyöräilykorttien ja -passien sekä muiden kirjausten jälkeen yhteistulos oli noin miljoona poljettua kilometriä.

Huittinen voitti yli 5000 asukkaan sarjan. Laitila oli sijalla neljä. Huittisen lisäksi Laitilan edelle kiilasivat Harjavalta ja Kokemäki.

Alle 5000 asukkaan sarjan voitti Karvia alle 5000 tiukasti ennen Siikaista. Molemmissa voittokunnissa panostettiin kampanjan aikaisiin etätapahtumiin, tiedottamiseen ja käytössä oli omat pyöräilypassit.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Liikun sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. Mobiilisovellus on toiminnassa vuoden loppuun asti, eli sitä voi käyttää ilmaiseksi ja tallentaa omat pyöräilyt sinne.

Pyöräilyhistoria jään näkyviin, ja mobiili toimii taas ensivuoden kampanjassa samoilla tunnuksilla. Lisätietoja kampanjasta sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät Liikun verkkosivuilta.

Mobiilikirjaus sekoitti kylienvälisen kilpailun tuloksia

Laitilassa poljettiin varsinaisen Haastepyöräilyn aikana eli vapusta juhannukseen 58 022 kilometriä. Laitilan oma kylienvälinen kilpailu jatkui vielä elokuun loppuun asti. Kaiken kaikkiaan laitilalaiset pyöräilivät 98 210 kilometriä.

Koronan vuoksi käyttöön otettu mobiilikirjaus todennäköisesti hieman sekoitti kylienvälistä kilpailua, sillä yli puolet kirjauksista menivät “ei kylää” –listalle.

– Sen vuoksi kylät ja kilometrit on listattu nyt aakkosjärjestyksessä, josta toki jokainen voi itse katsoa järjestyksen, tiedottaa Laitilan vapaa-aikapäällikkö Emilia Andersson.

Anderssonin mukaan kirjauksia tuli lähes 4000 kappaletta, joten myös inhimillisiä virheitä voi olla.

– Joskaan ne eivät vaikuta isommin tuloksiin.

Kylittäin poljetut kilometrit

Haaro 436 km, Kaukola 438 km, keskusta 5994 km, Kodjala 4394 km, Koliseva 572 km, Koukkela 558 km, Kouma 2380 km, Kovio 700 km, Kovero 2743 km, Kusni 693 km, Lausti 203 km, Leinmäki 3363 km, Malko 562 km, Palttila 60 km, Pato 5611 km, Salo 25 km, Seppälä 408 km, Silo 1930 km, Soukainen 1170 km, Suontaka 3267 km, Torre 1372 km, Untamala 5430 km, Vaimaro 2573 km, Valko 4115 km ja ilman kylän nimeä 49213 km.