Laitilan lukio etäopetukseen maanantaista alkaen – Yläkoulussa suositellaan maskien käyttöä

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Laitilan kaupunki antoi tänään tiistaina omat, alueellisen koordinaatioryhmän suosituksiin perustuvat ohjeistuksensa. Yleinen kasvomaskisuositus ja etätyösuositus ovat edelleen voimassa. Sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä.

Laitilan lukiossa siirrytään etäopetukseen ensi maanantaista lähtien. Yläkouluissa myös oppilaille suositellaan maskien käyttöä.

Laitilan kirjastossa saa olla kerrallaan samassa tilassa enimmillään kymmenen henkeä. Alle 20-vuotiaiden nuorten ja lasten harrastustoiminta saa jatkua mahdollisimman normaalisti.

Suositukset ovat voimassa ensi torstaista joulun aatonaattoon saakka.

Lue kaikki suositukset tästä:

Kokoontumisten ja julkisten tilojen käytön rajoitukset ja suositukset

 • Yleisötilaisuuksien osalta sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin voi osallistua korkeintaan kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa pitää noudattaa erityistä huolellisuutta maskien käytössä ja turvaväleissä.
 • Yksityistilaisuuksien osalta suositellaan, että yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia ei tule järjestää.
 • Laitilan kaupungin kokous- ja kokoontumistilat suljetaan kaikelta muulta toiminnalta paitsi lasten- ja nuorten harrastetoiminnalta sekä kaupungin virallisten toimielinten kokouksilta. Näissä tilaisuuksissa tiloissa on aikuisten käytettävä kasvomaskia ja huolehdittava turvaväleistä sekä käsihygieniasta.
 • Laitilan kirjasto palvelee rajoitetusti siten, että kirjastossa kerralla sisällä samassa tilassa on enimmillään kymmenen henkeä. Lisäksi altistumisien välttämiseksi asioinniksi suositellaan ainoastaan lyhytkestoista asiointia. Kirjastossa asioidessa turvaväleistä on huolehdittava ja kasvomaskia on käytettävä. Tietokone on edelleen käytettävissä ja lehtiä voi lukea turvaväleistä, väkimäärärajoituksesta ja hygieniasta huolehtien.
 • Nuokkari pysyy auki, mutta siellä huolehditaan korostetusti turvaväleistä ja käsihygieniasta. Nuokkarissa on käytettävä kasvomaskia. Jos nuorella ei ole kasvomaskia, sen saa Nuokkarilta.
 • Laitilan kaupunki suosittaa kaikkien toimijoiden kulttuuritilojen ja museoiden asiakasmäärää rajoittamista niin, että yli kymmenen henkilöä ei kokoonnu samoissa tiloissa samanaikaisesti. Jos tämä ei ole mahdollista, kulttuuritilat ja museot tulisi sulkea.
 • Vakka-opistossa 4.12. alkaen alle 20-vuotiaiden osalta mahdollisuuksien mukaan taiteen perusopetus ja kurssit järjestetään etäopetuksena, tarvittaessa lähiopetuksena turvavälit ja maskit huomioiden. Aikuisten kurssitoiminta siirtyy etäopetukseen soveltuvin osin, muutoin kurssitoiminta keskeytetään lukukauden loppuun asti.
 • Musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen 4.12. alkaen lukukauden loppuun asti.
 • Laitilan kaupunki suosittaa, että yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä vastaavat toimet.

Harrastustoiminnan suositukset:

 • Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.12. asti.
 • Kaikkea aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien harrastustoimintaa suositellaan keskeyttäväksi 23.12. asti.
 • Laitilan kaupungin julkiset sisäliikuntatilat suljetaan 3.-23.12. muuten kuin alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.
 • Muu kuin liikuntaan liittyvä alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua. Turvavälejä tulisi pystyä tosiasiallisesti noudattamaan eli esimerkiksi pelaamista, kuorolaulua tai orkesteritoimintaa suositellaan jäämään tauolle. Etänä toteutettua harrastamista voidaan luonnollisesti jatkaa.
 • Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.
 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet kuitenkin turvataan  ammattilaisurheilulle.
 • Ulkoliikuntapaikat pidetään avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Opetuksen järjestäminen

 • Lukioissa siirrytään etäopetukseen 7.12. alkaen.
 • Ammatillisessa opetuksessa siirrytään etäopetukseen 3.12. alkaen, poikkeuksena välttämätön lähiopetus.
 • Etäopetussuositus on voimassa oppilaitosten joululomiin saakka.
 • Ylä- ja alakouluissa lähiopetus voi jatkua. Henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja tai visiirejä aikaisemman suosituksen mukaisesti. Yläkouluissa myös oppilaille suositellaan maskien käyttöä. Kaupunki jakaa oppilaille tarvittavat maskit koulussa. Myös omien maskien käyttö on sallittua.
 • Esiopetuksen ja varhaiskasvatus henkilökunnan tulee käyttää kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti kokokasvovisiiriä aikaisemman suosituksen mukaisesti.

Laitilan kaupungin kaikki koronatiedotus löytyy kaupungin sivulta.