Laitilan Sanomilla on 12 000 lukijaa– Lukijoista 40 prosenttia asuu lapsiperheessä

0
Laitilan Sanomia luetaan ahkerasti sekä sähköisiltä alustoilta että paperilta.

Laitilan Sanomat sai 95-vuotisjuhlavuotensa loppusuoralla hyviä uutisia. Lehdellä on keskimäärin 12 000 lukijaa.

Luku käy ilmi KMT –tutkimuksesta eli Kansallisesta Mediatutkimuksesta, jossa Laitilan Sanomat oli mukana ensimmäistä kertaa.

Tutkimuksessa selvitettiin Laitilan Sanomien paperilehden ja digilehden lukemista.

Lukijoista 40 prosenttia asuu lapsiperheessä. 76 prosenttia lukijoista asuu taloudessa, jossa asuu kaksi tai useampia henkilöitä.

Oman paikkakunnan asiat kiinnostavat kaikenikäisiä. 35 prosenttia lukijoista on 45–64 -vuotiaita, 32 prosenttia 15–44 -vuotiaita ja 33 prosenttia yli 65–vuotiaita.

Miehiä lukijoista on 61 prosenttia, ja naisia 39 prosenttia. Peräti 95 prosenttia lukijoista on henkilöitä, jotka tekevät ostopäätöksiä asuintaloutensa päivittäistavaroista.

Paikallislehdessä lukijat arvostavat luotettavuutta. Sanomalehteä piti tärkeänä 81 prosenttia vastaajista.

Laitilan Sanomien juhlavuosi sai uuden käänteen keväällä, kun koronapandemia rantautui Suomeen.

– Kulunut vuosi on osoittanut, että paikallislehti on tärkeä tiedonvälittäjä myös kriisiaikana. Pandemiasta on kerrottu lehdessä monesta eri näkökulmasta, mutta se ei ole hallinnut uutisointia kokonaan, päätoimittaja Eija Eskola-Buri painottaa.

Oma paikallislehti on päätoimittajan mukaan lukijoilleen näköalapaikka paikkakunnan puheenaiheisiin.

– Kaksi kertaa viikossa ilmestyvä lehti ja jatkuvasti päivittyvät verkkosivut kertovat ennen kaikkea tarinoita alueemme ihmisistä, yrityksistä ja ilmiöistä. Ensi vuonna lehteä ja sen sisältöjä pääsee lukemaan kätevästi myös puhelimesta, kun Laitilan Sanomat saa oman, kännykkään ladattavan sovelluksen, Eskola-Buri kertoo.

Tutkimuksessa lukijat kertoivat, että journalistisen aineiston lisäksi paikallislehdestä saadaan ideoita ostoksille ja tapahtumiin. Ilmoitukset luetaan omasta lehdestä tarkkaan.

Päätoimittaja kiittää lehden lukijoita lukuisista palautteista, mitä vuoden aikana on tullut.

– Teemme jatkossakin lehteämme lukijoita varten ja heidän palautteensa ja vinkkinsä ovat meille arvokkaita.

Yksi palaute on jäänyt erityisesti päätoimittajan mieleen

– Tilaajamme kuvaili, että Laitilan Sanomat on hänelle kuin kaveri, joka tulee kertomaan kuulumiset kaksi kertaa viikossa. Otamme tämän palautteen nöyrästi ja kiitollisina vastaan.

Ensi keväänä järjestetään kuntavaalit, mikä näkyy toimituksen arjessa vahvasti.

– Toivomme rikasta ja rakentavaa keskustelua kaupungin tulevaisuudesta. Paikallislehti on tutkitusti tärkeä tietolähde äänestäjille erityisesti kuntavaaleissa.