Lääkärille etänä omalta kotisohvalta – Etävastaanottokokeilu aloitetaan Laitilan terveyskeskuksessa tammikuussa

0
Etäyhteydessä potilas on lääkäriin yhteydessä videovälitteisesti. Arkistokuva: Anssi Jokiranta

Laitilan terveyskeskus aloittaa lääkäreiden etävastaanotot tammikuussa. Etävastaanottoja pilotoidaan tammi-maaliskuun aikana.
– Tavoitteena on saada etävastaanottojen toiminta vakiinnutettua osana tavallista terveyskeskustoimintaa, Laitilan terveyskeskuksen ylilääkäri Tuuli Kuisma tiedottaa.

Alkuun pilotoidaan toimintaa, jossa potilas voi osallistua terveyskeskuslääkärin vastaanotolle omalta kotisohvalta. Etävastaanottoa varten potilas tarvitsee älykännykän, tabletin tai videokameralla varustetun tietokoneen.

Ajanvarauksen yhteydessä hoitaja arvioi, soveltuuko potilas vaivansa kanssa etävastaanotolle.
– Kaikkia vaivoja ei etävastaanotolla voida hoitaa. Terveyskeskus on varautunut siihen, että myös etävastaanoton aikana käy ilmi, että potilas tarvitsee uuden ajan, jossa lääkäri tapaa ja tutkii potilaan perinteisin keinoin terveyskeskuksen tiloissa.

Pilotin alkuvaiheessa myös etävastaanoton lääkäri toimii etänä. Jatkossa toimintaa saatetaan muokata vastaamaan mahdollisesti paremmin ilmenevää tarvetta.
– Tavoitteena on saada ajan henkeen ja potilaiden tarpeisiin vastaava vastaanottomalli, jolla myös helpotetaan vastaanotolle pääsyä.