Laitilan uimahalli ja sisäliikuntapaikat menevät aikuisilta kiinni – Alle 20-vuotiaiden harrastaminen jatkuu

0
Varttuneen väen tuolijumppa ja kaikki muu aikuisten sisäliikunta jää tauolle torstaista alkaen alueellisten ja paikallisten koronasuositusten takia. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilan liikuntasihteeri Emilia Anderssonin keskiviikkoaamu kului uusista koronan leviämisen ehkäisemiseksi annetuista suosituksista tiedottamiseen. Laitilassa kuten koko maakunnassa kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva harrastaminen suositellaan keskeytettäväksi jouluun asti.

Esimerkiksi uimahalli on torstaista lähtien auki ainoastaan alle 20-vuotiaiden nuorten ja lasten omatoimiselle ja ohjatulle liikunnalle eli esimerkiksi uimakoulut jatkavat toimintaansa. Myös monitoimihalli ja jäähalli ovat vain nuorten ja lasten käytössä. Urheilutalon kuntosali menee kokonaan kiinni.

– Olen vetänyt yhtä tuolijumppaa torstaisin. Nyt olen yrittänyt saada kävijöille tietoon, ettei sitä ole.
Anderssonin mukaan ihmiset ovat ymmärtäneet hyvin, miksi uusia rajoituksia on annettu.
– Esimerkiksi tuolijumpassa olemme puhuneet pitkin syksyä, että niin pitkään jatketaan kuin saadaan. Jumpan tauolle jääminen ei sinänsä tullut kenellekään yllätyksenä.

Aikuisliikuntaan varatut vuorot tulee jokaisen niitä varanneen perua omatoimisesti Timmi-tilavarausohjelmassa.
– Liikuntapaikkojen maksut menevät varattujen vuorojen mukaan. Toki jos 3. tai 4. päivän vuoro on jäänyt perumatta, niin emme laskuta niistä.

Emilia Andersson muistuttaa, että niin aikuisten ulkoliikunnassa kuin normaalisti jatkuvissa lasten harrastuksissa pitää pystyä pitämään turvavälit.
– Ohjatut toiminnat pitäisi saada toimimaan niin, ettei tule kontakteja. Pelinomaisia harjoitteita tai vaikkapa hippaa ei voi harrastaa. Siinä tulee lähikontakteja. Samasta syystä kuoroa tai orkesteritoimintaa suositellaan jäämään tauolle.

Liikuntasihteeri muistuttaa, että liikunnan harrastaminen on tärkeää. Ulkoliikuntapaikat pidetään avoinna omaehtoista liikkumista varten.

Laitilan kaupungin suositus on, että myös yksityiset toimijat ottavat käyttöönsä alueellisen koronakoordinaatioryhmän ja kaupungin suosituksia vastaavat toimet.

Kaikki Laitilan kaupungin koronan leviämisen estämiseksi annetut suositukset löytyvät Laitilan kaupungin verkkosivuilta.

 

Muokattu 3.12. kello 17.05: Lisätty tieto, että uimahalli on auki myös lasten ja nuorten omaehtoiselle uinnille.