Laitilan uimahallissa lasten ja nuorten uinti jatkuu – Edellytyksenä 25 metrin uimataito

0
Laitilan uimahalli on jouluun saakka avoinna vain lapsille ja nuorille. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilan uimahalli on suljettu aikuisilta jouluun saakka koronatilanteen johdosta. 7–20-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät uimahalliin ilman aikuista, jos he osaavat uida 25 metriä.

Uimahalliin tulijoiden tulee kuitenkin varautua jonottamaan tai tulemaan myöhemmin uudelleen, koska tilakohtaisia kävijämääriä rajoitetaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Laitilan uimahallin turvallisuusvastaava Eevaliisa Anttila pahoittelee aikuisille vesiliikuntaan tulevaa keskeytystä. Päätös on linjassa Laitilan kaupungin ja Varsinais-Suomen kooordinaatioryhmän tällä viikolla antamien suositusten kanssa.

– Toivottavasti saamme selätettyä tämän viruksen ja pääsemme pian taas uimaan.

Lasten ja nuorten omaehtoinen vesiliikunta uimahallin normaaleilla yleisövuoroilla sekä harrasteliikunta eli koulujen uimaopetus, iltapäiväkerhot, Jyskeen uintivalmennus, Uimakoulu Pikku Joutsenen vauvauinti ja uimakoulu jatkuvat.

Eevaliisa Anttilan mukaan lapsille ja nuorille on uimahallissa poikkeusaikanakin turvallista harrastaa vesiliikuntaa itsekseen tai ohjatuissa ryhmissä.

– Ohjatussa toiminnassa ryhmät ovat yleisöltä suljettuja, ja yleisövuoroilla pidämme vapaaehtoista kävijälistaa yhteystietoineen.

Jäljitystilanteessa uimahallista pystytään antamaan osallistujien yhteystiedot terveydenhuoltoviranomaisille.

– Koronaturvallisuutemme on huipputasoa. Uimahallissa käytetään maskeja, pestään käsiä, pidetään turvavälejä ja ohjeistetaan koronarajoituksiin.

Anttilan mukaan uimahallin siivousta on tehostettu ja uimahalliin pääsee vain oireettomana. Ohjeisiin kuuluu myös ripeä toiminta puku- ja pesutiloissa, eikä turhaa oleskelua sallita.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan korona ei tartu uima-allasveden kautta ja uima-allastilojen ilmanvaihto on erittäin tehokas.

Anttila arvioi, että tilanne voi muuttua nopeasti ja asiakkaita pidetään ajan tasalla muutoksista osoitteessa www.laitilauimahalli.fi.

– Tällä hetkellä haluan kiittää lämpimästi asiakkaitamme ja työntekijöitämme. Olette toimineet vastuullisesti vaikeana vuonna 2020.