Laitilassa todettiin perjantaina uusi koronaan sairastunut – Katso Varsinais-Suomen koronatartunnat kunnittain kuluneelta viikolta

0
Terveyskeskuksen mukaan tartunnan saanut käytti asianmukaisesti maskia. Kasvomaskeja käyttämällä vältytään massa-altistumisilta. Arkistokuva: Riitta Salmi

Laitilassa on todettu perjantaina yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut on laitilalainen ja hän on lieväoireinen, tiedottaa Laitilan terveyskeskus.

Altistuneita on kaksi, joista toinen on koronavirustartunnan saaneen puoliso. Toinen altistuminen jäljitettiin toiselle paikkakunnalle. Altistuneet henkilöt ovat oireettomia.

Terveyskeskuksen mukaan koronavirustartunnan saanut on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotieristykseen ja koronavirukselle altistuneet henkilöt karanteeniin. Tartunnanlähteestä ei ole tietoa.

Laitilan terveyskeskuksesta muistutetaan, että erityisen tärkeää on käyttää hengitystiesuojainta, huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja noudattaa annettuja ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

– Tässäkin tapauksessa tartunnan saanut henkilö sekä koko työyhteisö olivat käyttäneet asianmukaisesti hengitystiesuojaimia. Näillä varotoimilla vältytään suurilta massa-altistumisilta, terveyskeskus tiedottaa.

Korona Varsinais-Suomessa ja koko maassa (uudet/kaikki tapaukset), pylväsgrafiikka: