Lasten joulupuukeräykset käynnissä perjantaihin asti Laitilassa ja Pyhärannassa

0
Pyhärannassa lasten joulupuu on virastotalon porraskäytävässä. Sosiaaliohjaaja Katariina Venttolalle lahjapakettien toimittaminen lapsille keräyksen päätyttyä on yksi joulunajan mieluisimmista tehtävistä.

Tällä viikolla ehtii vielä osallistua lasten joulupuukeräykseen. Laitilassa ja Pyhärannassa menossa olevilla keräyksillä hankitaan joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille.

– Tänä vuonna meillä on keräyksessä mukana 24 lasta. Määrä on ollut aika sama viime vuosina, sosiaaliohjaaja Katariina Venttola Pyhärannasta kertoo.

Joulupuuhun on kiinnitetty lappuja, joissa kerrotaan lahjan saajan ikä ja sukupuoli. Lapun voi hakea Pyhärannan virastotalon aukioloaikoina, ja lahjan voi toimittaa virastotalolle 11. joulukuuta asti.

– Tietoja lahjatoiveista saa myös soittamalla, joten paikan päällä ei tarvitse välttämättä käydä muuta kuin tuomalla lahja. Lahjoja ei tarvitse paketoida. Siitä huolehtii kuntouttavan työtoiminnan ryhmä. Samalla voimme varmistaa, että jos samaan perheeseen menee useampi lahja, sisarukset saavat suunnilleen samanarvoiset paketit, Venttola sanoo.

Keräyksessä mukana olevat lapset ovat tänä vuonna 1–17-vuotiaita. Lahjan arvoa ei ole määritelty, mutta Venttolan mukaan muutaman kympin arvoinen tavara tai lahjakortti on sopiva. Teini-ikäiset arvostavat erityisesti lahjakortteja vaikkapa urheiluliikkeeseen.

– Ihmiset täällä Pyhärannassa ovat valtavan auttavaisia. Olemme joka vuosi saaneet kaikille toivojille lahjan. Vien ne keräyksen päättymisen jälkeisellä viikolla perheisiin, ja se on aina tosi mukavaa, neljättä vuotta keräystä organisoiva Venttola kertoo.

Lapsiperheiden tilanteet voivat olla tiukkoja esimerkiksi sairauden tai työttömyyden takia. Pyhärannan joulupuukeräyksessä ovat tällä kertaa mukana myös Puhdas Mannervesi ry ja Ihoden Seutuyhdistys.

Myös Laitilan seurakunnan joulupuukeräykseen voi osallistua tämän viikon ajan. Kirkkoherranvirastossa Sahenkulmassa on joulukuusi, jonka oksilta voi käydä hakemassa sydänlapun, jossa kerrotaan lahjan saajan ikä ja sukupuoli.

– Kuusessa on noin sata sydänlappua. Mukana on lapsia sekä seurakunnan diakoniatyön että kaupungin perhetyön kautta. Laitilassa on aina osallistuttu tähän keräykseen erittäin hyvin, diakoniatyöntekijä Liinu-Stina Kunnaala-Voicu kertoo.

Sydänlapun voi varata myös puhelimitse diakoniatyöntekijöiltä. Lahjan arvoksi toivotaan vähintään 20 euroa.

Koronatilanteen takia joulukuusi on sijoitettu Sahenkulman tuulikaappiin. Myös lahjapaketit tuodaan sinne viimeistään perjantaina, mielellään valmiiksi paketoituina. Kävijöiden toivotaan käyttävän kasvomaskia. Virasto on avoinna kello 12–17.