Lasten liikunta voi jatkua – Henkilömäärälinjaukset hämmensivät lasten vanhempia

0
Satubaletissa noudatetaan koronarajoituksia. Kuva: Solina Saarikoski

Solina Saarikoski ja Iida Kauppi

Keskiviikkoiltana Laitilan monitoimihallilla kokoontuu 5.–6.-vuotiaiden satubalettiryhmä, jota ohjaa tanssinopettaja Heli Koskimies. Koronarajoitukset näkyvät hänen vetämillään tanssitunneilla.

– Itse käytän aina tunneilla maskia ja suuri osa aikuisharrastajista käyttää myös. Lasten kanssa muistutan turvaväleistä, mutta pienimpien kanssa se on haasteellista. Sellaiset harjoitteet olemme jättäneet kokonaan pois, joissa tulisi kontaktia muiden kanssa. Se tarkoittaa niin alkulämmittelyn leikkejä kuin tanssin pariharjoitteitakin.

Lapsia harrastuksiin tuoneet vanhemmat pähkäilivät keskiviikkoiltana, mitä uudet rajoitukset käytännössä tarkoittavat. Erityisesti mietitytti, koskeeko ryhmäkokoihin liittyvät henkilömäärälinjaukset myös lasten harrastuksia.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten mukaan Varsinais-Suomessa yleisötilaisuuksia voi järjestää korkeintaan 10 hengelle sisällä ja 20:lle ulkona. Aluehallintoviraston verkkosivujen mukaan urheiluseurojen ja muiden harrastuskerhojen tilaisuudet, joissa ei ole yleisöä, eivät ole yleisötilaisuuksia. Näin esimerkiksi urheiluharjoitukset ja ryhmäliikuntatunnit eivät kuulu aluehallintovirastojen määräysten piiriin.