Laurenz von Bentz metrien päässä voitosta

0
Laitilalainen Laurenz von Bentz on seitsemästä juoksustaan voittanut yhden. Kakkosia on myös yksi ja kolmossijoja samoin yksi. Kuva on Porin voitosta, jossa kuskina oli Ari Moilanen.

Rauli Ala-Karvia

Kilpaurheilussa on tärkeintä se, kuka tulee maaliin ensimmäisenä, ei se, kuka johtaa suurimman osan matkaa. Laitilalaisen Heikki Seikon omistama nelivuotias lämminveriravuri Laurenz von Bentz sai seitsemänteen kisaansa joulun aatonaattona Vermossa uudeksi kuskiksi Hannu Torvisen, joka hankalalta seitsemänneltä radalta leiskautti ruunan ensimmäisessä kurvissa keulapaikalle reilulla erolla.

Alkuspurtin jälkeen Laitilan hevonen sai hellittää matkavauhdin hieman rauhallisemmaksi, ja valjakko hallitsi juoksua keulasta aina viimeisen sadan metrin alkuun saakka. Ykköspaikka oli kielen mitan päässä, kunnes yllättäjät Captain Cloud ja Moonlight Melody vyöryivät edelle ja kahteen parhaaseen palkintoon. Kärkaksikolle saatiin aika 18,0a, Laurenz von Bentz noteerasi 18,2a.

Nyt Seikon ravurilla on yksi kaikkia totosijoja eli ykköstä, kakkosta ja kolmosta.

Laitilalaisen Janina Lehtosen valmentama Bernetta jäi elokuussa tauolle, joka päättyi joulukuussa Porissa.

Siellä seitsemänvuotias tanskalaistamma ravasi seitsemänneksi, ja sama sija oli jouluviikolla Teivossa. Seuraava startti on Vermossa keskiviikkona.

Syntymämaassaan Tanskassa Ole Berg Thomsenin kasvattama tamma on ravannut yhteensä kuudesta voitostaan kolme. Tuoreimmat ykköset ovat tulleet laitilalaisen Talli Bernettan omistamana. Tänä vuonna ei totosijoja ole osunut, ja viimeinen mahdollisuus on huomenna Vermossa.

Janina Lehtosen, 28, valmennettavista kilparadoilla on tänä vuonna juossut myös Sari Heinosen kasvattama ja omistama kahdeksanvuotias ruuna Black Brego sekä montéen viime aikoina keskittynyt X-Fire K.A.