Lounais-Suomen poliisi tutkii laajaa designhuonekaluihin liittyvää murtovarkaussarjaa

0
Arkistokuva

Kuluvan syksyn aikana rikosten kohteina ovat olleet Etelä- ja Lounais-Suomessa sijaitsevat asunnot ja loma-asunnot, joissa on tiedetty olevan designhuonekaluja ja -esineitä, kuten esimerkiksi Artek-huonekaluja ja valaisimia. Anastetun omaisuuden yhteisarvon epäillään olevan jopa yli satatuhatta euroa.

Poliisi on tutkinnan yhteydessä takavarikoinut suuren määrän huonekaluja. Poliisi epäilee, että anastettuja huonekaluja on vielä enemmän, sillä on todennäköistä, että osa anastetuista huonekaluista ja esineistä on ehditty myydä käteismyyntinä eteenpäin.

Poliisi pyytää yhteydenottoa henkilöiltä, jotka ovat syyskuun alun ja joulukuun välisenä aikana ostaneet Artekin tai muiden valmistajien designhuonekaluja tai sisustusesineitä nimenomaan käteiskauppana.

Kyseessä on Vantaalla toimiva yksityinen myyjä, joka 40-vuotias, vaaleahiuksinen, suomalainen nainen. Nainen vangittiin perjantaina Satakunnan käräjäoikeudessa epäiltynä useisiin törkeisiin varkauksiin.

Yhteydenotot poliisin numeroon 0295 417 259 tai sähköpostisoitteella osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.