Löytävä vanhustyö on jatkumassa ensi vuonna Vakka-Suomessa

0
Löytävä vanhustyö on järjestänyt muun muassa tarina-ryhmiä. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Stea on ottanut myönteisen kannan Fingerroosin muistosäätiön anomaan yli 150 000 euron avustukseen, jota haettiin ensi vuodelle Löytävä vanhustyö -hankkeen jatkolle Uudessakaupungissa, Laitilassa ja Vakka-Suomessa. Anomus odottaa vielä sosiaali- ja terveysministeriön päätöstä. Stea on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen.

Löytävässä vanhustyössä vähennetään ikääntyneiden yksinäisyyttä ja saatetaan heitä palveluiden piiriin. Löytävä vanhustyö on töissä myös joulun välipäivinä.

– Vuosi on ollut työntäyteinen, vaikkakin monia toimintoja ja työmuotoja on jouduttu toteuttamaan ja soveltamaan uudella tavalla. Haasteellisesta ajasta on kuitenkin selvitty, ehkäpä juuri hyvän yhteistyön ja keskinäisen luottamuksen ansiosta, kertovat joulukirjeessään Vakka-Suomen Löytävässä vanhustyössä työskentelevät Päivi Maisila ja Heidi Raussi.