Neuvolat siirtyvät pysyvästi uusiin tiloihin kaupungintalolle – Kaupungintalolta muutetaan myös toiseen suuntaan

0
Neuvolan perhetyöntekijä Niina Peltomaa, lääkäri Aleksi Savonlahti, terveydenhoitajat Monica Mäenpää, Josefiiina Raiskinmäki, Sari Seikola ja Arja Varjonen saavat uudet työtilat kaupungintalon alimmasta kerroksesta.

Solina Saarikoski

Laitilan ehkäisy-, perhe- ja äitiysneuvola sekä perhetyö muuttavat pysyvästi pois Terveystalosta. Uudet tilat löytyvät 7. tammikuuta lähtien kaupungintalon alakerrasta.

Kaupungintalon muuttoliike käy kuitenkin myös toiseen suuntaan, sillä sivistystoimi, hallinto-osasto sekä tekninen toimi muuttavat kaupungintalosta väistötiloihin ainakin seuraavan puolen vuoden ajaksi.

Laitilan äitiys- ehkäisy- ja lastenneuvola sekä perhetyö muuttavat pian Terveystalosta kaupungintalon alimpaan kerrokseen.

– Kaupungintalon tiloissa toimintamme alkaa 7. tammikuuta. Saamme muuton myötä lisää tilaa ja remontoidut tilat, iloitsee vastaava terveydenhoitaja Monica Mäenpää.

Vaikka muuttoa on innolla odotettu, sisältyy siihen aimo annos haikeuttakin.

– Ollaanhan me Terveystalon tiloissakin viihdytty ja tykätty olla. Tämä talo on arvokas pala laitilalaista terveydenhuollon historiaa, kuvailee terveydenhoitaja Arja Varjonen, joka aloitti työt samoissa tiloissa vuonna 1989.

Uusiin tiloihin siirtyminen on kuitenkin paikallaan, sillä Terveystalon tilat eivät ole kaikkein käytännöllisimmät ja sisäilmassakin olisi toivomisen varaa.

– Esimerkiksi tuo äitiysneuvolan puoli on entinen asunto, terveydenhoitaja Sari Seikola kertoo.

Neuvolan piti siirtyä kaupungintalon nollakerroksen tiloihin jo muutama vuosi sitten, mutta muuttosuunnitelmiin tuli yllättävä mutka Pähkinäpensaan päiväkodin tarvittua kyseiset tilat pikaisesti käyttöönsä omassa kiinteistössään todettujen vakavien sisäilma- ja kosteusvaurio-ongelmien vuoksi.

Nyt Pähkinäpensaan päiväkodille on valmistunut uudisrakennus ja kaupungintalon alimman kerroksen remontti neuvolan tarpeisiin on saatu toteutettua.

Laitila on viime vuosina kartoittanut omistamiensa kiinteistöjen käyttötarkoituksia ja sen myötä useita rakennuksia on asetettu myyntiin. Terveystalo on yksi niistä kiinteistöistä, joista kaupunki aikoo luopua.

Tekninen toimi muuttaa Terveystaloon evakkoon

Terveystalo ei muuton myötä kuitenkaan tyhjene, vaikka neuvolatoiminta sieltä pois lähteekin. Kaupungintalossa käynnissä olevan mittavan remontin vuoksi nimittäin tekninen toimi muuttaa Terveystaloon evakkoon.

– Muutamme Terveystaloon pikaisella aikataululla sen jälkeen, kun se on tyhjentynyt, kertoo tekninen johtaja Mika Raula.

Jo sitä ennen kaupungintalolta siirtyvät väistötiloihin koko toisen kerroksen työntekijät eli hallinto-osasto sekä sivistystoimi. He siirtyvät entisiin Nordean tiloihin Laitilan keskustaan. Muuttohommat alkoivat jo viime viikon torstaina.

Laitilan kaupungintalossa on käynnissä on lvis-saneeraus, joka koskee siis lämpö-, vesijohto-, ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmätekniikkaa.

Remontti etenee kaupungintalossa vaiheittain, ensimmäisenä remontoitiin sosiaalitoimen siipi.

– Sosiaalitoimen työntekijät ovat olleet syksyn ajan väliaikaistiloissa, mutta he pääsevät nyt palaamaan remontoituihin tiloihinsa.

Seuraavaksi remonttivuorossa ovat alakerrassa sijaitsevat teknisen toimen tilat ja koko toinen kerros, jossa sijaitsee hallinto-osasto sekä sivistystoimen tilat.

– Tämän kakkosvaiheen remontin pitäisi olla kesän jälkeen valmis. Ainakin siihen saakka hallintotoimi, sivistystoimi ja tekninen toimi ovat väistötiloissa.

Myös kaupungin palvelupiste Avitus siirtyy väliaikaistiloihin remontin vuoksi. Jatkossa Avitus löytyy kaupungintalon ruokalan tiloista.

Remontti jatkuu vielä hyvän aikaa.

– Tämän kakkosvaiheen jälkeen saneerausvuorossa on esimerkiksi valtuustosali. Koko talo tässä nyt käydään vaiheittain läpi, tekninen johtaja Mika Raula kertoo.

Kaupungintalossa on tehty viime vuosina laajaa saneerausta ja työt jatkuvat näillä näkymin vielä muutaman vuoden ajan. Esimerkiksi kaupungintalon vesikatto ja julkisivu on saneerattu. Lisäksi kiinteistössä on toteutettu muun muassa valaistukseen, lukitusjärjestelmään ja valtuustosalin kokoustekniikkaan liittyviä remontteja.

Tänä vuonna jo alkaneeseen lvis-saneeraukseen on vuosille 2021–2022 varattu yhteensä 900 000 euroa.