Perheluistelukoulusta punaiset posket

0
Perheluistelukoulu on jokaisella kerralla saanut jäälle 50-60 osallistujaa.

Vuosi sitten Jyske Jääurheilu haki Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea hankkeeseen Kaikki ilolla luistelemaan! Keväällä 2020 koettiin onnistumisen hetki, kun hanke sai positiivisen päätöksen OKM:ltä.

Hankkeessa on monia eri osa-alueita. Yhtenä suurimpana osana hanketta on syyskuulla 2020 alkanut perheluistelukoulu. Perheluistelukoulun tarkoituksena on saada koko perhe liikkeelle yhteisen, mielekkään harrastuksen ääreen.

Perheluistelukoulussa käytiin läpi luistelun alkeita neljä kertaa tänä syksynä. Toiminta aloitettiin syyskuussa, jolloin luistelukoulu kokoontui kolme kertaa. Neljäs kerta oli isänpäivää edeltävänä lauantaina.

Perheluistelukoulussa ohjaajina toimivat Jyskeen jääurheilun vapaaehtoiset. Lisäksi muutama innokas junioripelaaja on ollut mukana apuohjaajana.

Jäällä on nähty myös Jyske Leijona, jääurheilun uusi maskotti. Maskotti on ollut osalle osallistujista erittäin mieluisa ja odotettu vieras, mutta joillekin hieman hämmennystä aiheuttava.

Leijona on osannut olla myötämielinen pelokkaampiakin luistelijoiden parissa, joten kaikki ovat päässeet kuitenkin jäälle – maskotin kanssa tai ilman. Leijona on leikkinyt lasten kanssa jäällä, ollut mallisuorittajan harjoitteissa ja omalla tavallaan pyrkinyt oppimaan luistelun perusteita.

Luistelua on opeteltu perusharjoittein eli teränkäytön opastuksen avulla sekä moninaisten leikkien myötä. Koulussa on harjoiteltu makkaroita, liukua, tömistelyä, hyppyjä, ryömimistä, konttaamista, sivupotkuja, jarruttamista – unohtamatta kaatumista ja sieltä ylösnousemista.

Välillä on reippailtu laululeikkien tahtiin ja välillä tehty erilaisia taitoja vaativa luistelurata. Leikkivarjo lienee yksi lasten suurimmista suosikeista.

Perheluistelukouluun on osallistunut jokaisella kerralla noin 50–60 henkilöä. Osallistujien luistelutaidossa on nähtävissä selkeää kehitystä jo näillä harjoituskerroilla.

Jäällä tekemisen ollessa mukavaa ja mukaansatempaavaa, on unohtunut esimerkiksi luistimien epämukavuus jaloissa toissijaiseksi murheeksi. Osallistujat ovat pääsääntöisesti jaksaneet olla jäällä koko suunnitellun 55 minuuttia.

On ollut hieno huomata, miten aktiivisesti koko perhe on lähtenyt mukaan luistelukouluun oppimaan uutta yhdessä. Kaikkein vahvin palaute on ollut jääajan loppumisen jälkeen nähdyt punaiset posket höystettynä hymyillä ja toteamuksilla ”Nähdään ensi kerralla!”.

Perheluistelukoulu jatkuu vuoden vaihteen jälkeen korona-tilanteen sen salliessa.

Kirjoittajat: Jyske Jääurheilu, Sirpa Karkkonen ja Juha Kiviö