Pukin parran takaa paljastui kaupunginjohtaja: ”Tulin Laitilaan tositarkoituksella”

0
Lauri Kattelus. Arkistokuva

Kerrotaan se nyt heti kärkeen: Kaupunginjohtaja Lauri Kattelus ei ole hakeutumassa muualle töihin.

Mies on ollut töissä Laitilassa vajaa neljä kuukautta, eikä ole hakenut Naantaliin vastaaviin tehtäviin. Kun paikka hänen lapsuuden kotimaisemissaan tuli avoimeksi, moni mietti, onko hän hakijoiden joukossa.

– En ole. Tulin Laitilaan tositarkoituksella, hän vakuuttaa.

Laitilan pomoksi Kattelus siirtyi Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikalta. Hän kertoo, että Laitila on yllättänyt hänet erittäin positiivisesti. Aitous kaikessa tekemisessä ja ihmisissä on tehnyt häneen vaikutuksen.

– Laitila on vireä kaupunki. Täällä on vahva yritys- ja elinkeinoelämä sekä kestävällä pohjalla oleva maatalous. Hyvä yhteisöllinen henki on myös tärkeää, mikä näkyi muun muassa joulun avaus -tapahtumassa. Siellä oli valtavan hieno tunnelma.

Katteluksen mukaan kaupungin luottamushenkilöiden toiminnasta huokuu sitoutuminen paikkakuntaan ja sen kehittämiseen. Kaikesta huokuu halu tehdä yhdessä asioita.

– Ehkä sitä kaikkea kuvaa parhaiten sana juurevuus, hän muotoilee.

Korona-aika on tuonut toki Katteluksen työhön omat haasteensa, ja verkostoituminen kasvotuksin on ollut astetta hankalampaa kuin normaalisti.

– Myös kaupungintalon väestä osa on tehnyt etätöitä, ja siinä on ollut opettelemista.

Kaupunginjohtajan työhuone siirtyi viime viikolla puoleksi vuodeksi entiseen Nordean kiinteistöön, kun kaupungintalossa tehdään lvi-saneeraus.

Joulun Kattelus viettää perheen parissa Turussa ja Naantalissa. Hän asuu kihlattunsa Titta Venhon kanssa lähellä Turun suurtoria, jossa julistetaan joulurauha.

Kattelus kertoo, että joulu on hänen suosikkijuhlansa.

– Sellaista yleistä rauhoittumista ja pieni hengenveto arjen keskelle. Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa, hän kuvailee joulusuunnitelmiaan.

Aaton ohjelmaan kuuluvat vierailut perhepiirissä koronarajoitukset huomioon ottaen. Joululauluista hän nostaa suosikikseen Taivas sylissäni -kappaleen. Se on alun perin ruotsalaisen Carola Häggkvistin vuonna 1999 säveltämä ja esittämä Himlen i min famn.

Laulun suomenkielisen version on sanoittanut Pia Perkiö. Ohessa kappaleen ensimmäinen ja kaksi viimeistä säkeistöä.

Keneltä sai tähden, tuo katse pienokaisen?

Kuka poisti synkeyden yöstä paimenten?

Kuka solmi kruunun nyt sinun hiuksillesi?

Viisaat kuka johti luokse rakkaan lapseni?

Olet toisten kaltainen, lapsi lupauksien

Tuotko lapseni nyt toivon maailmaan

 

Olet aarre sydänten, miten sinut suojelen

Helmassani kantaa itse taivastako saan

Keneltä sai tähden tuo katse pienokaisen?

Beetlehemin yllä loistaa tähti ikuinen.