Uudenkaupungin autotehtaalle uusi tuotantolinja akkuja varten – Laajennus tuo tehtaalle ensi vuonna noin 200 uutta työpaikkaa

0
Uudenkaupungin autotehdasta laajennetaan. Autonvalmistuslinjan lisäksi sinne rakennetaan linja sähköisten ajoneuvojen akkujen valmistusta varten.

Valmet Automotive laajentaa toimintaansa Uudenkaupungin tehtaalla. Aiemmin autonvalmistukseen keskittynyt tehdas laajenee nopealla aikataululla myös akkujen suursarjatuotantoon. Akkutuotanto on tarkoitus käynnistää Uudessakaupungissa ensi vuoden aikana. Se tuo tehtaalle uusia työpaikkoja.

Uudenkaupungin tehtaalle tulee kaksi tuotelinjaa, ajoneuvovalmistus sekä sähköisten ajoneuvojen akkujärjestelmien valmistus. Laajennus täydentää Valmet Automotiven Salon akkutehtaan tarjontaa.

Suunnitelmissa on käynnistää Uudessakaupungissa sähköajoneuvojen korkeajänniteakkujen suursarjatuotanto.

– Tehdas työllistää nykyisin noin 3500 henkilöä. Suunnitellun akkutuotannon työllistävä vaikutus on vuonna 2021 noin 200 henkilöä, Valmet Automotive tiedottaa.

Valmet Automotive on allekirjoittanut akkujärjestelmien valmistussopimuksen uuden autoteollisuusasiakkaan kanssa. Tuotantoa varten Uudenkaupungin tehtaalla on tiloja, jotka voidaan nopeasti muuntaa akkutuotannon tarpeisiin. Läheisyys autonvalmistuksen kanssa tuo runsaasti synergiaetuja esimerkiksi tuotannon tukitoiminnoissa.

– Uusikaupunki on Valmet Automotiven suurin ja tärkein tuotantolaitos. Akkujen suursarjavalmistus tarjoaa sille merkittäviä kasvumahdollisuuksia, ja autoteollisuuden palveluntarjoajana kykymme valmistaa joustavasti autoja ja akkuja samassa paikassa on ainutlaatuinen, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive laajentaa myös Salon akkutehdasta, jonne rekrytoidaan noin 200 uutta akunrakentajaa vuosina 2021 ja 2022. Valmet Automotiven pyrkii nostamaan akkujärjestelmien liikevaihdon jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa.