Varsinais-Suomen ensimmäiset koronarokotteet annettiin tänään

0
Arkistokuva influenssarokotteesta

Varsinais-Suomen ensimmäiset koronarokotteet annettiin Tyksissä maanantaina 28. joulukuuta aamupäivällä kello 10.02. Aivan ensimmäisenä rokotettiin Tyksin teho-osastolla ja koronapotilaita hoitavilla vuodeosastoilla työskenteleviä henkilöitä.

THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti koronarokotteita saavat alkuvaiheessa koronapotilaita hoitava henkilöstö.

– Olemme saaneet käyttöömme kaksi pizzalaatikoiksi kutsuttua koronarokote-erää. Heti tänään rokotamme noin sata henkilöä. Tämän ja ensi viikon aikana rokotteita riittää kaikkiaan tuhannelle henkilölle. Tällä viikolla rokotusaikoja voivat henkilöstöstämme varata teholla ja koronapotilaita hoitavilla vuodeosastoilla työskentelevien lisäksi myös Tyks Akuutissa ja lasten teho-osastolla työskentelevät henkilöt, kertoo sairaalaylihoitaja Tuija Lehtikunnas .