Varsinais-Suomessa 83 uutta koronatartuntaa tiistaina – sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin mukaan tilanne on hyvin vakava

0
Varsinais-Suomessa koronatartuntojen määrä on noussut merkittävästi muutamassa päivässä. Kuva: Ossi Ahola

Varsinais-Suomen alueella todettiin tiistaina 83 uutta koronavirustapausta. Tämä on enemmän kuin minään päivänä koronapandemian aikana aiemmin Varsinais-Suomessa.

Sairaanhoitopiirin mukaan tässä vaiheessa jäljitetyksi saaduista tapauksista noin neljännes on tullut omasta perheestä ja lähipiiristä.

Ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomessa noussut keskiviikon lukuja tarkasteltaessa 113,5:een, kun vielä itsenäisyyspäivänä luku oli 103. Ilmaantuvuusluku kertoo koronatartuntojen lukumäärän suhteessa 100 000 asukkaaseen viimeisen 14 vuorokauden aikana.

– Tilanne on hyvin vakava. En voi kylliksi korostaa sitä, että tilanne on muuttunut muutamassa päivässä radikaalisti, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Tartuntoja tulee nyt useista eri lähteistä ja tartuntojen määrä on kasvanut jyrkästi.

– Kaikkien meidän on syytä vielä kerran pysähtyä arvioimaan, miten voimme minimoida omien kontaktiemme määrää. Voimmeko edelleen vähentää omaa liikkumistamme mahdollisten tartuntatilanteiden minimoimiseksi .

Tyksissä on sairaalahoidossa tällä hetkellä 14 potilasta. On odotettavissa, että koronapotilaiden määrä nousee lähipäivinä.

30.11.–9.12.kirjatut tartuntamäärät eri lähteistä:

  • Samassa taloudessa asuvat, yhteensä 91 tartuntaa
  • Muu lähipiiri, yhteensä 23 tartuntaa
  • Työpaikoilla (muu kuin sote), yhteensä 23 tartuntaa
  • Pitkäaikaisen hoidon paikat, yhteensä 16 tartuntaa
  • Koulut ja oppilaitokset, yhteensä 12 tartuntaa
  • Ulkomaan matkat, yhteensä 15 tartuntaa
  • Yksityistilaisuudet, yhteensä 9 tartuntaa