Autojen pesupalvelua Pesu-Helon tiloissa

0
Pariskunta Eugenia ja Cosmin Donoiu pesevät autoja käsin Laitilan Autofiksauksessa.

Jussi Vaajasaari

Laitilan Autofiksaus aloitti viime vuoden lopulla autojen käsinpesun entisessä Pesu-Helon autohallissa.

Autopesulan perustanut Cosmin Donoiu muutti vaimonsa Eugenia Donoiun kanssa kuusi vuotta sitten Romaniasta Laitilaan. Molemmat työskentelivät tuolloin Munaxilla.

Mikä on saanut nuoret aikuiset muuttamaan Suomeen ja valitsemaan kotikunnakseen Laitilan?

– Meidän piti saada elämänmuutos. Varmaankin kuvittelimme saavamme Suomessa paremman elämän. Emme valinneet Laitilaa, saimme täältä työtarjouksen, kertoo Cosmin Donoiu.

Eugenia Donoiu, 29, on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän opiskelee suomea. Tällä hetkellä hän on kolmen kuukauden työharjoittelussa lähellä sijaitsevalla Autogrillillä. Kuusituntisen päivätyönsä päätyttyä hän auttaa miestään autopesulassa. Nelivuotias tytär Sofia leikkii sen ajan autopesulan odotushuoneessa.

– Pidämme siitä, kun täällä Laitilassa on mukavaa ja rauhallista, sanoo Eugenia Donoiu, joka pitää kakkujen ja pipareitten leipomisesta.

Cosmin Donoiulla, 29, on ollut Romaniassa autotarvikeliike, joten hänellä on kokemusta yrittämisestä autoalalla.

– Minulle on kaikkein tärkeintä tyytyväinen asiakas. Siksi käytän työhön tavallista enemmän aikaa, perustelee Cosmin Donoiu työnsä hitautta.

Yrittämisessä on aina myös riskinsä. Eivätkö ne pelota?

– Mitään ei voi tehdä, ellei ota riskiä, sanoo Cosmin Donoiu.

Auton käsinpesun seinällä on eriteltyinä kaikkien pesujen, vahausten ja puhdistusten hinnat eri kokoisille autoille. Hintojen halpuus kummastuttaa, kun yrittäjän pitää maksaa vuokra, vesi, pesuaineet, vahat ja verot.

– Laitilan Autofiksaus kilpailee myös hinnalla. Ensimmäisen vuoden on oltava halpaa. Ihmisten täytyy kokeilla palveluitani. Tietysti hinta nousee hieman tänä vuonna. En voi selviytyä näin, selittää Cosmin Donoiu autopesulansa menestymismahdollisuuksia.

Laitilan Autofiksaus saa kohta hallin ulkopuolelle kunnolliset valot. Sitten yrityksen nimi näkyy, ja uusien asiakkaitten on helpompi löytää auton käsinpesuun. Autopesulaan ajetaan Shell-huoltoaseman piha-alueen kautta.