Hyökänneen koiran omistaja tuomittiin sakkoihin– Pienen koiran hengen vaatinutta tapausta käsiteltiin käräjäoikeudessä ja hovioikeudessa

0
Iso koira hyökkäsi pienemmän koiran kimppuun kohtalokkain seurauksin. Arkistokuva

Laitilalaismies tuomittiin eläimen vartioimatta jättämisestä 40 päiväsakkoon. Kaksi vuotta sitten Laitilan Sanomat uutisoi tapauksesta, jossa pientä koiraa ulkoiluttanut mies joutui ison koiran hyökkäyksen kohteeksi.

Iso koira oli päässyt karkaamaan omistajansa pihalla olevasta aitauksesta ja hyökkäsi pienen koiran kimppuun. Pientä koiraa taluttaneen laitilalaismiehen puolustaessa pientä koiraa iso koira hyökkäsi myös hänen kimppuunsa.

Koira lopetti hyökkäyksensä miehen lyödessä sitä flexi-taluttimella kuonoon. Pieni koira kuitenkin menehtyi vammoihinsa.

Käräjäoikeus katsoi ison koiran omistajan syyllistyneen vaaralliseksi tiedetyn fila brasilero -rotuisen koiran vartiomatta jättämiseen. Koiran tarhassa oli reikä ja lisäksi tarhan toinen hakanen on auennut koirien tönäistessä ovea. Tämä kävi ilmi eläinlääkärin tekemällä tarkastuskäynnillä puoli vuotta tapahtuneen jälkeen.

Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan korvaamaan pienen koiran omistajalle 1 600 euroa, joka on chihuahua-rotuisen koiran pennun hankintahinta. Vastaaja valitti korvauksista Turun hovioikeuteen, joka madalsi korvausvelvollisuutta vedoten koiran ikään. Hovioikeus määräsi ison koiran omistajan maksamaan pienen koiran omistajalle vahingonkorvauksena 600 euroa.