Jyskeen kiekkomiehistö haluaa saada kauden pelaamalla loppuun – ”Toivomme selkeää päätöstä lähiaikoina”

0
Kakkosdivisioonan syyskautta saatiin pelattua kivasti, mutta joulukuussa sarja meni tauolle. Marraskuussa Jyske pelasi RNK Hocia vastaan. Kuvassa Kasper Raula vauhdissa. Arkistokuva: Mika Reinholm

Juha Laine

Viheliäinen virus se vain vaikeuttaa arkista elämään monin tavoin. Palloilulajit ovat muutamaa pääsarjaa lukuun ottamatta pysähdyksissä ja monet joukkueet odottelevat lupaa paluuseen kuola valuen. Myös Jyskeen kiekkoleirissä mieli halajaa takaisin kaukaloon. Kakkosdivisioonassa tauko on kestänyt reilusti yli kuukauden ja jatko on hämärän peitossa.

– Ristiriitaiset on fiilikset. Välillä tuntuu, että unohdetaan tämä kausi. Välillä taas toivoisi, että laitetaan nyt homma käyntiin vaikka pienemmillä pelimäärillä. Terveyden kanssa ei tietenkään sovi pelleillä. Toivottavasti lähiaikoina tulee selkeä päätös kauden jatkumiseen, eikä vain siirretä sitä pikkuhiljaa eteenpäin, Jyskeen valmentaja Pasi Saarela linjasi.

Jyskeessä ei ole pidetty joukkueen sisäisiä palavereja tauon aikana. Saarela on jutellut tilanteesta joukkueenjohtajan kanssa. Jääkiekkoliitolla on palaveri kakkosdivisoonaan liittyvistä linjauksista tällä viikolla, joten päätöksiä on odotettavissa ensi viikolla.

Jyske oli omassa yhdeksän joukkueen lohkossaan kolmantena koronatauon alkaessa. Saarelan mukaan ryhmässä vallitsee hyvä fiilis, jonka soisi jatkuvan.

– Joukkue oli innokas ja tykkäsi treenaamisesta. Sellaisen porukan kanssa on aina mukava tehdä töitä. Pelaajillakin on varmasti nyt iso tyhjiö illoissa, kun ei ole harjoituksia. Ei pääse harjoittelemaan, eikä heittämään juttua pukukoppiin. Moni kärsii pukukoppifiiliksen puuttumisesta, Saarela harmitteli.

Noin 20 vuoden kiekkoammattilaisvuoden jälkeen valmennushommiin Lukon junioripuolelle siirtynyt, ja nyt kotikaupungin joukkuetta luotsaava Saarela on itsekin tottunut kiskomaan luistimen nauhat kiinni iltaisin. Iltaohjelman keksiminen vaatii nyt mielikuvitusta.

-Onhan tästä elämäntapa tullut. Tuntuu, että kun iltarytmi on muuttunut niin oma kuntoilukin on jäänyt vähälle, Saarela arvioi.

Kävi tämän kevään osalta miten tahansa, pieni vilkaisu on jo tehty syksyyn. Laitilan kaurajätti on valmis tarttumaan edustusjoukkueen puikkoihin, jos seura niin haluaa. Pelaajien oman motivaation myötä Saarela olisi valmis muuttamaan harjoitusrytmiä.

– Meillä oli kaksi kertaa viikossa harjoituksia pelikauden aikana. Monet kyselivät aamujäiden mahdollisuutta pelipäivinä. Mulle jäi sellainen kuva, että moni haluaisi harjoitella enemmän. Jos jatkan, niin aion ehdottaa joukkueelle kolmatta treenikertaa viikossa, Saarela suunnitteli.

Uudessakaupungissa on tehty omat johtopäätökset tilanteesta. Jää-Kotkien leiristä kyseltiin muiden kolmosdivariryhmien mielipidettä, ja moni joukkue ei näe järkevänä kauden jatkamista. Niinpä joukkueet yhteistuumin ovat päättäneet lähestyä Jääkiekkoliittoa.

– Salon Kiekkohaiden joukkueenjohtaja on laatinut yhteisen kirjelmän asiasta. Jos koronatilanne paranisi, niin joutuisimme pelaamaan maaliskuussa ja ehkä vielä huhtikuussa molempina viikonlopun päivinä. Epäilen vahvasti, että saisimme porukan innostumaan uudelleen näin pitkän tauon jälkeen, UJK:n valmentaja Tomi Uusitalo arveli.

UJK lyö siis pillit pussiin tämän kauden osalta.