Kappelimäen koulussa 80 altistunut koronavirukselle – kaikkiin karanteeniin asetettaviin ollaan yhteydessä mahdollisimman pikaisesti

1
Arkistokuva

Laitilan Kappelimäen alakoulussa on saman luokka-asteen kaksi opetusryhmää sekä muutamia iltapäiväkerhoa käyviä oppilaita altistunut koronavirukselle. Joukossa on sekä oppilaita että aikuisia. Kaikkiaan altistuneita on noin 80.

– Meille tuli myöhään eilen illalla eli perjantaina tieto tästä tapahtuneesta, kertoo Kappelimäen koulun rehtori Annika Mattila.

Altistuneet asetetaan karanteeniin ja he siirtyvät maanantaista lähtien etäopetukseen.

– Etäopetus koskee siis kahta luokkaa sekä yksittäisiä iltapäiväkerhon oppilaita, Mattila täsmentää.

MATTILA kertoo, että Kappelimäen koulussa on yritetty kaikin mahdollisin keinoin pitää hyvästä suojauksesta ja etäisyyksistä kiinni. Monin eri tavoin on varmistettu, että opetusryhmät eivät ole tekemisissä keskenään koulupäivien aikana ja että myös aikuiset ovat toisiaan kohdatessaan asianmukaisesti suojautuneina ja pitävät kiinni etäisyyssuosituksista.

– Meillä on esimerkiksi pidetty tarkkaan kiinni maskisuosituksista ja henkilökunnan kaikki kahvitauot on järjestetty niin, että tauot pystytään pitämään etäisyyksin pienissä porukoissa. Moni viettää myös tauot luokassaan.

Yksi varokeino on ollut sekin, että uuden ja vanhan puolen henkilökunta ei ole ollut lainkaan tekemisissä keskenään.

LISÄKSI koulussa ruokailu on porrastettu niin, että 10.20–12.30 välisenä aikana käydään ruokailemassa ja ruokaa noudetaan linjastolta yksi luokka kerrallaan.

– Myös ruokailu tapahtuu vain oman luokan kesken, olemme ottaneet lisää tilaa, jotta pystymme levittäytymään laajemmalle alueelle. Olemme kaikki kohtaamistilanteet eri ryhmien välillä pyrkineet estämään koko koulupäivän aikana.

Koulussa on suunniteltu välitunneille lähdöt ja välitunneilta takaisin luokkaan tulot siten, että eri ryhmät eivät kohtaisi.

Porrastamalla ja kaikki mahdolliset ovet käyttöön ottamalla ryhmät ovat pystyneet kulkemaan välitunneille ja ulkoa sisään niin, että kohtaamisia toisten ryhmien kanssa ei tule. Myös välitunneilla on jokaiselle ryhmälle oma alue.

– Vaikka kaikki mahdollinen on yritetty tehdä, niin silti olemme nyt tässä tilanteessa, Mattila pahoittelee.

MATTILA kiittää terveydenhuollon henkilökuntaa.

– Iso plussa terveyskeskuksen suuntaan, sillä siellä tämäkin altistumistapaus on otettu sillä lailla varman päälle, että karanteeniin asetetaan kaikki, joilla on ollut pienikin mahdollisuus virukselle altistua.

Altistuneiden ei tarvitse itse olla yhteydessä mihinkään, vaan heihin ollaan yhteydessä niin pian kuin mahdollista.

1 KOMMENTTI

  1. Mun mielestä kaikki kerhot pois. Mun lapseni käy siellä koulua

Kommenttien lisääminen on estetty.