Koronarokotukset alkavat Laitilassa tällä viikolla

0
Arkistokuva

Koronarokotukset alkavat Laitilassa tällä viikolla. Laitilan ylilääkäri Tuuli Kuisma muistuttaa, että kunnat saavat covid-19-rokotetta asukaslukunsa mukaisesti, eikä kunta voi saamaansa rokotemäärään mitenkään vaikuttaa.

– Laitila saa tässä ensimmäisessä erässä kolme ampullia, joissa on 18 rokoteannosta. Ensi viikolla saamme toisen erän, jossa on rokotteita tupla-annos eli se riittää 36 ihmisen rokottamiseen.

MÄÄRÄN lisäksi säänneltyä on myös se, missä järjestyksessä eri ryhmille rokotteita annetaan.

Ensiksi rokotetaan terveydenhuollon henkilöstö, joka työskentelee koronavirusta kantavien tai infektiopotilaiden kanssa ja on siten vaarassa itse sairastua covid-19-tautiin. Niinpä Laitilassa ensimmäiseksi rokotteen saavat esimerkiksi terveyskeskuksen infektiovastaanotolla työskentelevät ja infektiopotilaita hoitavat.

Koska ensimmäisenä rokotetaan henkilökuntaa, rokottamisesta huolehtii Laitilan kaupungin työterveyshuolto.

MYÖHEMMIN rokotusvuoroon tulevat covid-19-taudin riskiryhmiin luokitellut henkilöt. Ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoo, että rokotuksen etenemisestä tiedotetaan erikseen. Henkilökohtaista kutsua rokotusvuorossa oleville ei lähetetä.

Laitilassa koronatilanne on pysynyt rauhallisena.

– Meillä oli joulun alla yksi sairastunut, mutta onneksi siinäkin tapauksessa altistuneita oli vain vähän.

Kaikkiaan Laitilassa on todettu 20 koronavirustapausta. Uudessakaupungissa tartuntoja on todettu 46, Raumalla puolestaan 85.

 

Opisto päätti siirtää kevätkauden aloitusta – tiistaina tietoa koulujen opetuksesta

Huomenna tiistaina kokoontuva koronakoordinaatioryhmä arvioi koronatilannetta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Silloin on luvassa esimerkiksi ohjeistusta peruskoulun ja lukion opetuksen järjestämisestä. Kevätkausi alkaa kouluissa torstaina 7. tammikuuta.

Varsinais-Suomi siirtyi pari viikkoa ennen joulua koronapandemian leviämisvaiheeseen, kun positiivisten koronavirustestien määrä alkoi selvästi lisääntyä.

Laitilassa lukio siirtyi 7. joulukuuta etäopetukseen, joka kesti joululoman alkuun eli syyskauden päättymiseen saakka. Kaikki muut Vakka-Suomen kunnat siirsivät joulukuussa etäopetukseen myös ison osan peruskoululaisista eli luokkien 4–9 oppilaat.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Vakka-Suomen kansalaisopisto on jo ilmoittanut siirtävänsä kevätlukukauden aloittamista siten, että opetus alkaa aikaisintaan 18.1.

Opetus, joka oli määrä järjestää 7.–17.1., siirretään pääsääntöisesti kevätlukukauden 2021 loppuun. Kausi alkaa siis suunniteltua myöhemmin ja päättyy aiottua myöhemmin.