Kulttuuriseura Walo: Pulkkamäkeen omalla vastuulla

0
Laitilan Kulttuuriseura Walo muistuttaa, että keskustan perinteisessä pulkkamäessä lasketaan omalla vastuulla, sillä alueella voi olla kiviä ja kantoja. Kuva: Jukka Vehmas

Laitilaankin on saatu lunta, ja lasketteluvälineet on haettu esille. Kirkonkylän perinteinen pulkkamäki Rukoushuoneenmäessä, nykyisin puhutaan Walon mäestä, on ollut muutamia päiviä kovassa käytössä.

Laitilan Kulttuuriseura Walo toivottaa kaikki pulkkailijat tervetulleiksi mäelle, mutta muistuttaa samalla, että mäenlasku tapahtuu omalla vastuulla.

– Mäki ei ole virallinen liikuntapaikka, vaan se on muinaismuistolain suojaamaa aluetta, jossa voi olla kiviä ja kantoja, joiden poistaminen ei ole mahdollista ilman Museoviraston antamaa lupaa. Kyseessä on merkittävä rautakautinen muinaisjäännös, josta kerrotaan tarkemmin tulotien varrella olevassa infotaulussa, Laitilan Kulttuuriseura Walo tiedottaa.

Walo muistuttaa myös, että mäellä liikkujien tulee myös muistaa, että paikalle tullaan ilman autoa ja että jokainen vie mukanaan mahdolliset eväskääreensä.