Nuorisoverstas kutsuu arvuuttelemaan tavallisen työpäivän ääniä – Esittelyssä myös Nuorten Reitti -hanke ja Voima-toiminta

0
Nuorisoverstas kertoo Facebook-sivuillaan Voima-hankkeesta. Kuvakaappaus 25.1.

Laitilan Nuorisoverstas avaa ovensa ja kutsuu kaikki arvuuttelemaan tuiki tavallisen työpäivän ääniä keskiviikkona kello 9–14 toimitiloihinsa osoitteeseen Pilppulantie 10. Leikkimieliseen tunnistamiskilpailuun osallistuville on luvassa pieni palkinto ja täydellinen tilaisuus tutustua Laitilan Nuorisoverstaan toimintaan.

Avoimet äänet -arvuutteluun on vapaa pääsy. Tilaisuus sopii kaikenikäisille ja -kokoisille vieraille. Ennakkoilmoittautumista ei ole ja paikalla on viisi työntekijää huolehtimassa verstaan vieraista.

Äänihuoneessa vierailu ja tutustuminen talon toimintaan vie arviolta noin 20–30 minuuttia. Vierailijoiden toivotaan käyttävän kasvomaskia ja pitävän huolta riittävästä etäisyydestä muihin ihmisiin.

Nuorisoverstas haluaa esitellä tärkeää toimintaansa niin entisille kuin tämän päivän nuorille. Yhtenä tärkeänä esittelykohteena on käynnissä oleva Nuorten Reitti -hanke.

Siinä nuori tutustuu ensin verstaalla työelämän ja tulevan harjoittelupaikkansa sääntöihin ja toimintaan kuukauden ajan. Seuraavan kuukauden aikana hän pääsee työharjoitteluun yhteistyöyritykseen, esimerkiksi Valmet Automotiveen, jonne mukaansa hän saa tarvittavaksi ajaksi myös ohjaajan nuorisoverstaalla tukihenkilöksi.

Tällä tavoin voi löytyä nuorelle polku työelämään. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriön avustuskeskus STEA.

Toinen tärkeä nuorisoverstaan palvelu on Voima-toiminta. Käytännössä nuori voi marssia ovesta sisään huolineen tai ottaa itselleen muuten sopivalla tavalla yhteyttä ja pyytää apua arjen haasteisiinsa.

Jonna Nurminen nuorisoverstaalta ottaa nuoren vastaan. Yhdessä he keskustelevat ja tutustuvat, ja yrittävät löytää nuorelle paikan, mihin hän sopisi.