Kulttuuriviikon näyttely: Ikoninen Diana nähtävillä kirjastossa

0
Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko on joutunut sopeutumaan korona-aikaan eli yleisötapahtumia on jouduttu siirtämään tai perumaan. Kirjastossa yleisö pääsee kuitenkin katsomaan Sanna Halmeen maalausnäyttelyä Diana.

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon maalausnäyttely Diana avautuu sunnuntaina kello 10 Laitilan kaupunginkirjastossa. Näyttelykokonaisuus on kuvataiteilija Sanna Halmeen suunnittelema ja toteuttama. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Teokset ovat nähtävillä aina 22 helmikuuta saakka.

Joensuulaissyntyinen Sanna Halme asuu Uudessakaupungissa ja työskentelee muun muassa Vakka-Opistossa. Hän on valmistunut Satakunnan ammittikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2000 pääaineenaan maalaus. Sanna on koloristi joka työskentelee yleensä nopeasti, paksua akryylimaalia tai öljyvärejä käyttäen, usein pelkkä palettiveitsi apunaan.

Kuvataiteilija löysi näyttelyn mallinsa, prinsessa Dianan, lapsuuden jälkeen uudelleen noin vuosi sitten. Jännittävällä tavalla Diana -teemaan alkoi kiinnittyä jopa uskonnollista kuvastoa ja mielikuvia. Näyttely syntyi tärkeimmän kysymyksen äärelle: Mitä Diana edustaa minussa?

Rajuin värikontrastein ja ihannointia vältellen Sanna alkoi luoda sarjaa sydänten prinsessa Dianasta. Työskentelyn kuluessa kuvataiteilija löysi mallistaan monikasvoisen ja ennalta arvaamattoman kohteen, joka taipuu monelle mutkalle ja kuvastaa kulttuurimme syvärakenteita.

Kirjasto palvelee rajoitetusti siten, että kirjastossa saa samaan aikaan samassa tilassa olla enintään kymmenen henkilöä. Kirjastossa asioidessa on käytettävä maskia tai visiiriä.