Laitilan kahdeksassa tartunnassa ei uusia altistumisia

0
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämässä koronakartassa on Laitilan kohdalla tartunnan saaneiden lukumäärä 64. Kuvakaappaus on otettu keskiviikkona 27. tammikuuta.

Laitilassa todettiin keskiviikkona kahdeksan uutta tartuntaa. Laitilan terveyskeskuksen ylilääkäri Tuuli Kuisman mukaan uudet tapaukset eivät ole altistaneet ketään, koska sairastuneet ovat olleet karanteenissa.

Keskiviikkona koronatilastoihin merkityt tapaukset ovat siis jatkoa aiemmin havaituille tartuntaketjuille. Kyse ei ole pelkästään viime viikolla työpaikalla levinneen tartuntaryppään jatkotartunnoista vaan mukana on myös muutamia yksittäisiä jatkotartuntoja.

– Tilanne on kuitenkin nyt rauhoittumaan päin. Uusia tartuntoja ei ole tänään enää tullut.

Keskiviikkona iltapäivällä tavoitetun Kuisman mukaan Laitilasta virologian osastolle lähetetty virusnäyte on edelleen tutkittavana eikä tulosta ole tullut.

Laitilassa todetusta virusryppäästä lähetettiin viime viikolla varmuuden vuoksi näyte tutkittavaksi virusvarianttien selvittämiseksi. Mitään erityistä syytä ei kuitenkaan ole epäillä, että kyseessä olisi aiempaa helpommin leviävä virustyyppi.