Laitilan lukio siirtyy hybridiopetukseen – vanhojen tanssit siirtyvät, penkkareiden kohtalo vielä auki

0
Laitilan lukio siirtyy hybridiopetukseen, jolloin osa oppilaista opiskelee koulussa lähiopetuksessa ja osa puolestaan etäopetuksessa.

Laitilan lukio siirtyy koronatilanteen vuoksi ensi maanantaista lähtien hybridiopetukseen. Käytännössä se tarkoittaa, että kevään ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat abiturientit opiskelevat koko ajan koululla lähiopetuksessa, mutta ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat ovat vuoroviikoin etäopetuksessa.

Ensi viikolla etäopetuksessa ovat ensimmäisen vuoden opiskelijat ja toisen luokan opiskelijat ovat koulussa paikan päällä.

Ne kurssit, joihin osallistuu eri vuosikursseilla olevia opiskelijoita, järjestetään joko lähi- tai etäopetuksena sen mukaan, mille ikäluokalle ne pääosin on suunnattu.

LUKION koeviikko on 3.–10.2. ja ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan opiskelijat osallistuvat koeviikon kaikkiin kokeisiin koululla.

Kouluruokailuun voivat osallistua hybridiopetuksen aikana vain koululla lähiopetuksessa olevat lukiolaiset.

Hybridimalli on voimassa toistaiseksi. Lukiossa on voimassa myös yleinen maskisuositus sekä muut hygieniaohjeistukset, joilla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

LAITILAN koronajohtoryhmä on linjannut myös lukion vanhojen tanssien siirrosta. Koronatilanteen vuoksi vanhojen tansseja ei voida pitää suunnitellusti perjantaina 12.2. Tanssit on tarkoitus pitää 12.5. eli helatorstain aattona, mikäli koronatilanne sen sallii.

Lukion penkkareiden toteutus on vielä auki. Vaihtoehtoja on kaksi: joko abiturienttien penkkarit perutaan kokonaan tai sitten ne järjestetään kevennetyllä ja koronaturvallisella tavalla helmikuussa. Suunnitelmissa ei kuitenkaan ole siirtää niitä myöhempään ajankohtaan.