Laitilan terveyskeskus: Rokotetahti jatkuu samanlaisena

0
Laitilan ensimmäisen koronarokotteen sai infektiovastaanotolle työskentelevä sairaanhoitaja Hanna Vaaraslahti 7. tammikuuta. Rokotteen antoi työterveyshoitaja Sinikka Rekola Laitilan Työterveydestä. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilan terveyskeskuksessa aloitettiin loppiaisen jälkeen rokottaa terveydenhuollon henkilökuntaa koronavirusta vastaan. Rokotukset annetaan yhteistyössä Laitilan työterveyshuollon kanssa.

– Henkilökunnan rokottaminen tapahtuu sen mukaisesti, kuinka Laitilaan saapuu rokotteita. Laitilan terveyskeskus tilaa jatkuvasti maksimimäärän rokotteita, joita kaupungin koko huomioiden Laitilaan on mahdollista saada, ylilääkäri Tuuli Kuisma tiedottaa.

Rokotteet jaetaan ensin sairaanhoitopiireihin ja niistä edelleen kuntiin. Terveyskeskuksen arvion mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotetahti jatkuu seuraavien viikkojen aikana samanlaisena, eikä vielä ole tarkkaa tietoa lähiviikkojen jälkeen saapuvista rokotemääristä.

Kuisman arvion mukaan henkilökunnan rokottaminen jatkuu helmikuulle ja maaliskuussa päästäisiin rokottamaan ympärivuorokautisen hoivan asukkaita.

– Hoitohenkilökunnasta rokottaminen etenee muuhun väestöön heti kun se on rokotteiden saatavuuden kannalta mahdollista. Laitilassa on valmius aloittaa muuta väestöä koskeva rokottaminen, Kuisma tiedottaa.

Väestön rokottamiseen käytettäviin tiloihin, ajanvaraukseen ja muihin järjestelyihin vaikuttaa Laitilaan saapuvien rokotteiden määrä.

– Erilaisiin vaihtoehtoihin suurista massarokotuseristä pienempiin saapuviin rokote-eriin on varauduttu kattavasti.

Vielä ei ole tietoa, milloin Varsinais-Suomeen ja Laitilaan saadaan riittävästi rokotteita, jotta muuta väestöä koskeva rokottaminen pystytään aloittamaan.

Rokotukset Laitilassa etenevät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaisesti siten, että terveydenhuollon henkilökunnan rokottamisen jälkeen vuorossa ovat sosiaalihuollon ympärivuorikautisen hoivan henkilökunta sekä asukkaat ja tämän jälkeen muu väestö.