Laitilassa on todettu viimeisen kahden viikon aikana vajaat 40 tartuntaa – Laitilan terveyskeskuksen mukaan tilanne on rauhoittumaan päin

0
Arkistokuva

Laitilassa on todettu tammikuun 15. päivän jälkeen yhteensä 38 koronatartuntaa, Laitilan terveyskeskuksesta kerrottiin torstaina iltapäivällä. Tällä viikolla tartuntoja on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Laitilaan tullut 14.

Tartuntarypäs lähti tammikuun puolivälissä leviämään laitilalaisesta työpaikasta. Laitilan terveyskeskuksen mukaan tartuntojen suuri määrä selittyy perheenjäsenten sekä lähipiirin jatkotartuntoilla. Kaikki viime viikkojen tartunnat eivät ole samaa rypästä, vaan mukana on myös yksittäisiä tartuntaketjuja.

Tammikuun 15. päivän jälkeen karanteeniin on asetettu Laitilassa noin sata henkilöä.
– Kaikki koronatartunnoille altistuneet henkilöt testattiin. Tilanne on kuitenkin nyt rauhoittumaan päin, terveyskeskus tiedottaa.

Laitilasta virologian osastolle viime viikolla lähetetty virusnäyte on edelleen tutkittavana virusvarianttien selvittämiseksi. Tulosta ei vielä torstai-iltapäivällä ollut Laitilan terveyskeskukseen tullut. Mitään erityistä syytä ei kuitenkaan ole epäillä, että kyseessä olisi aiempaa helpommin leviävä virustyyppi.

Kaiken kaikkiaan THL:n tilastoissa tartuntoja on Laitilassa 65.