Lounais-Suomen poliisilla suhteellisen rauhallinen viikonloppu

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisilla oli suhteellisen rauhallinen viikonloppu tehtävämääriin nähden. Vuonna 2020 vastaavana loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna Lounais-Suomen poliisilla oli tehtäviä Varsinais-Suomessa 504 kappaletta ja Satakunnassa 265 kappaletta.

Tänä vuonna vastaavana ajankohtana perjantai-illasta sunnuntai-iltaan luvut olivat Varsinais-Suomessa 478 ja Satakunnassa 272. Varsinais-Suomessa tehtäviä oli viime vuoteen verrattuna hieman vähemmän kuin viime vuonna ja Satakunnassa muutama enemmän.

Naantalissa perjantaina 8.1.2021 klo 12.30 viimeksi nähdyn Otso Setälän etsinnät Naantalissa työllistivät poliisia koko viikonlopun ajan. Mukana etsinnöissä oli myös rajavartiolaitos omalla kalustollaan sekä useita kymmeniä vapaaehtoiseen pelastuspalvelurinkiin kuuluvia kansalaisia. Poliisi kiittää etsintään osallistuneita yhteistyökumppaneita sekä kansalaisia, jotka ovat vihjeitä Otson liikkeistä poliisille ilmoittaneet. Otso on edelleen kateissa ja sen vuoksi poliisi pyytääkin ilmoittamaan mahdollisista havainnoista poliisin vihjenumeroon 0295 447 088.

Liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä poliisilla oli vuonna 2020 Varsinais-Suomessa 50 kappaletta ja Satakunnassa 17 kappaletta. Tänä vuonna vastaavat luvut samalta ajankohdalta olivat 19 ja 10, joten liikenneonnettomuuksia on ollut huomattavasti vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Kotihälytysten osalta Varsinais-Suomessa oli vuonna 2020 Varsinais-Suomessa 47 ja Satakunnassa 16. Vastaavana aikana nyt kuluneena viikonloppuna luvut olivat 79 ja 25. Kotihälytysten määrässä oli huomattavaa kasvua erityisesti Varsinais-Suomessa verrattuna viime vuoden samaan viikonloppuun.

Itsetuhoisista ihmisistä poliisi sai ilmoituksen viime vuonna loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna Varsinais-Suomessa 14 kappaletta ja Satakunnassa 6 kappaletta. Tänä viikonloppuna vastaavat luvut olivat molemmissa maakunnissa 4, joten tässä oli selvää laskua.

Virka-aputehtäviä toiselle viranomaisille poliisi suoritti viime vuonna molemmissa maakunnissa yhden, tänä vuonna vain Satakunnassa yhden.

Poliisi suoritti viikonloppuna huumausainevalvontaa Turun alueella. Valvonnan seurauksena poliisi kirjasi huumausainerikoksista ja huumausaineen käyttörikoksista noin kaksikymmentä rikosilmoitusta. Nuorimmat huumeiden ostajat olivat 15-vuotiaita.