Maakuntahallitus: Uudenkaupungin poliisiaseman aukioloajat säilytettävä ennallaan

0
Arkistokuva

Uudenkaupungin poliisiaseman aukioloaikoja on suunniteltu supistettavaksi kahteen päivään. Tällöin lähimmät poliisilaitokset olisivat Raumalla tai Turussa. Lounais-Suomen poliisilaitos pyysi Varsinais-Suomen liitolta lausuntoa muutoksesta.

Maanantain kokouksessaan maakuntahallitus totesi, että Lounais-Suomen poliisilaitoksen suunnitelma supistaa Uudenkaupungin poliisipäivystyksen aukioloaikoja neljästä kahteen päivään viikossa heikentää palvelujen saatavuutta koko alueella. Maakuntahallituksen mukaan aukioloajat tulee säilyttää ennallaan.

– Mikäli alueen kysynnän ei kuitenkaan katsota vastaavan palvelun tarjontaa, palvelun supistamisesta säästyvä poliisipäivystäjän resurssi tulee käyttää alueen tutkintatyöhön tai alueen poliisin läsnäolon ja näkyvyyden lisäämiseen, maakuntahallitus linjasi.