MLL järjestää perhekahvilatoiminnasta kiinnostuneille verkkokoulutuksen

0
Sonja Lehto (vas.), Santeri Koivula, Sanna Siivonen (selin), Anne Niemi ja Elsi Lehto viihtyivät Rohdaisten perhekahvilassa lastensa kanssa. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri kouluttaa tammikuun 26. päivä uusia perhekahvilaohjaajia. MLL:n perhekahvilat ovat perheiden avoimia kohtaamispaikkoja, joissa pienten lasten vanhemmat tutustuvat samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja voivat jakaa arjen kokemuksiaan ja kuulumisiaan. Samalla lapset saavat leikkiseuraa. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen perhekahvilaohjaaja.

MLL hakee lisää perhekahvilaohjaajia Varsinais-Suomeen. Perhekahvilassa ohjaaja avaa ja sulkee tilat, keittää kahvia ja teetä, huolehtii kahvikassasta ja ottaa perheet vastaan.

Lisäksi perhekahvilaohjaaja voi suunnitella erilaista toimintaa, kuten askartelua lapsille ja teemakeskusteluja vanhemmille. Perhekahvilaohjaajana on mahdollisuus ylläpitää ammatillista osaamistaan sekä oppia monipuolisesti uusia asioita, kuten toiminnan suunnittelua, organisointia, viestintää ja kirjanpitoa. Perhekahvilaohjaajan tehtävä sopii hyvin myös esimerkiksi opiskelijalle tai eläkeläiselle.

Ilmainen verkkokoulutus järjestetään 26. tammikuuta kello 13–15.30 Zoom-alustalla. Ilmoittautuneet saavat linkin koulukseen osallistumista varten. Uusille ohjaajille suunnatussa koulutuksessa kerrotaan lisää ohjaajan tehtävästä ja perhekahviloiden toiminnasta. Koulutukseen osallistuminen ei vielä sido sinua järjestämään toimintaa.

– Koronan luoma poikkeusaika on vienyt perheitä etäälle toisistaan, ja monet kaipaisivat paikkaa ja aikaa tavata vertaisiaan, kertoo piirin koordinaattori Miia Päiviö.

– Perhekahvilat ovat tehokas keino lisätä asuinalueiden yhteisöllisyyttä lapsiperheiden välillä. Suosittelen tulemaan rohkeasti mukaan kuuntelemaan mitä MLL:n järjestämä toiminta pitää sisällään!

Koulutukseen voi ilmoittautua suoraan Olet tärkeä -sivuston kautta.