Nopeita käänteitä

0

Laitilan kaupunginjohtaja Lauri Kattelus totesi heinäkuussa Laitilan Sanomien haastattelussa, että hän on sitoutunut tänne useamman vuoden ajaksi. ”Ei minulla ole kiire mihinkään”. (LS 8.7.)

Kokoomuslainen Kattelus on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt ansioitua poliittisella uralla. 31-vuotias juristi ehti toimia kolme vuotta maakunnan pääkaupungin Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

”Ei sellaista tietenkään voi mitenkään ennakoida, mitä paikkoja vapautuu ja mihin tulee valituksi”, hän totesi heinäkuun haastattelussa.

Marraskuussa tuli tieto, että Naantalissa avautuu kaupunginjohtajan paikka. Kattelus ei hakenut virkaa, mutta määräajan jälkeen liikkeellä oli kosijoita, joiden pyyntöön hän vastasi myöntävästi. Entinen kotikaupunki houkuttaa.

Laitilan pomo on nyt yksi kuudesta haastatteluun valitusta. Kokoomusenemmistöisessä kaupungissa mahdollisuuksia läpimenoon löytyy.

Laitilassa hän sai viime kesänä valtuuston yksimielisen tuen. Sen jälkeen Katteluksen valinnat politiikassa ja virkauralla ovat jakaneet täällä mielipiteitä.

Valtuuston puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto ovat eri linjoilla siitä, olisiko Katteluksen pitänyt uudessa virassaan erota syksyllä Turun valtuustosta.

Laitilan luottamuspomojen tunnelmat vaihtelevat myös hänen uusimmasta siirrostaan. Raisto-Elo kuvailee oloaan Turun Sanomissa petetyksi. Kuusisto puolestaan kertoo käyneensä keskustelun uudesta tilanteesta Katteluksen kanssa hyvässä hengessä. ( TS 12.1. ).

Yhtä mieltä he ovat siitä, että Kattelus on hoitanut työnsä hyvin.

Nyt on vain siedettävä epävarmuutta siitä, tuleeko Laitilassa pikauusinta kaupunginjohtajan haussa jo ennestään sähköisessä ilmapiirissä kuntavaalien kynnyksellä.

eija.eskola-buri@laitilansanomat.fi