Onneksi on ohra -reseptikilpailu alkaa tänään – Finaali on Logomossa maaliskuun puolivälissä

0
Markku Kilpi ja Jouni Varjo nautiskelivat Poukan talon pihamaalla Ahoskan Herkkujen ja Laitilan Terveyskodin tarjoamasta ohrapuurosta. Muuten hyvä, itse asiassa parasta puuroa ikinä, mutta ihan liian pienet lautaset, tuumasivat miehet yhteen ääneen. Arkistokuva joulunavauksesta 2020

Tänään perjantaina 15.1. alkaa Onneksi on ohra -reseptikilpailu. Kilpailun järjestävät Laitilan Kulttuurin tuki ry, Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä -hanke ja Vastuullista proteiinia pöytään -hanke.

Kilpailun tavoitteena on löytää innostavia tapoja käyttää ohraa ruoanvalmistuksessa kotikeittiöissä ja nostaa ohran arvostusta herkullisena ja kestävänä suomalaisena raaka-aineena.

– Etsimme erityisesti luovia, uusia käyttötapoja, mutta myös herkullisia, mahdollisesti perinteeseen nojaavia ja suotta unholaan painuneita reseptejä, tähän hetkeen päivitettyinä. Mielenkiintoiset tarinat reseptien takana tukevat ohjeiden käyttöönottoa innostaen kokeiluun, järjestäjät kertovat.

Kilpailu päättyy 15.2. Osallistua voi yhdellä tai useammalla reseptillä. Raaka-aineiden käyttö on kilpailijan vapaasti valittavissa. Ainoa pakollinen raaka-aine on ohra ja sen tulee olla reseptissä merkittävässä roolissa.

Kilpailuajan päättymisen jälkeen resepteistä karsitaan 20 parasta kisaamaan finaalipaikoista ja näistä kuusi parasta jatkaa finaaliin.

Voittajat valitaan Logomossa finaalissa maaliskuun puolivälissä. Tuomaristossa on muun muassa ruoka-alan uranuurtajat Aki Wahlman ja Riikka Mantila. Teresa Välimäki toimii tilaisuuden vetäjänä.

Reseptin mukaan toivotaan lähetettäväksi myös tarina sen synnystä ja taustasta, mutta se ei ole osallistumisen edellytys.

Voittaja on ennen kaikkea maukas ohraan vahvasti nojautuva resepti, joka houkuttelee maistamaan myös tuoksullaan ja ulkonäöllään. Se on kekseliäs, kotimaisia raaka-aineita kunnioittava ja helppo valmistaa kotikeittiössä.

Pääpalkintoina voittajalle on luvassa ohrapitoinen elämysilta kahdelle. Lisäksi finalisteille on luvassa tuotepalkintoja.

Kisareseptit sekä kuva valmiista annoksesta yhteystietoineen lähetetään sähköpostitse osoitteeseen paivi@perinnepata.fi liitetiedostona tai postitse osoitteeseen Perinnepata, Saksalantie 1020, 21270 Nousiainen. Kilpailun järjestäjät voivat hyödyntää reseptejä tulevaisuudessa erilaisissa julkaisuissa.